Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: licht meevallend kwartaal ASML

Beursblik: licht meevallend kwartaal ASML
Beeld: ASML

(ABM FN-Dow Jones) ASML heeft in het vierde kwartaal iets beter dan verwacht gepresteerd. Dit stelden analisten van Jefferies woensdag.

De omzet lag fractioneel hoger dan de bank had voorzien en de marge was met 51,5 procent duidelijk hoger dan de verwachte 49,3 procent.

Daarnaast zei ASML voor dit jaar op meer dan 25 procent omzetgroei te rekenen na een omzet van 21,1 miljard euro in 2022. Dat is iets meer dan de 24 procent groei waarop de zakenbank rekende. De analistenconsensus was met 25,3 miljard euro duidelijk te voorzichtig, aangezien ASML zelf rekent op minimaal 26,5 miljard euro.

De brutomarge zal slechts beperkt stijgen. Jefferies verklaart dit door de stijgende kosten en een lagere groei van de installed base. De bank mikt nu nog op een marge van 52 procent voor dit jaar, maar vreest dat dit wellicht iets te optimistisch is. "Maar in 2025 blijft ASML rekenen op een marge van 55 procent en op 58 procent in 2030", nuanceerde de analisten.

Jefferies heeft een koopadvies op ASML met een koersdoel van 700,00 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 100% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ASML Holding

598,700 24 mrt
-18,600 -3,01%
Premium

ASML: dik in de prik

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links