Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: sterke omzet en orders bij ASMI

Beursblik: sterke omzet en orders bij ASMI
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft in het vierde kwartaal veel meer omzet behaald dan verwacht. Dit concludeerden analisten van Morgan Stanley dinsdagavond na een tussentijdse update van ASMI.

Het bedrijf meldde een omzet van circa 720 miljoen euro in het vierde kwartaal. Dat is 70 miljoen euro meer dan waarop Morgan Stanley had gerekend. ASMI zelf mikte op 630 tot 660 miljoen euro.

Met een operationele marge van 26 procent die ASMI dinsdag meldde, komt dit neer op een operationele winst van 187 miljoen voor het vierde kwartaal of 638 miljoen euro voor heel 2022.

Maar niet alleen de omzet viel mee. Morgan Stanley wees ook op de 820 miljoen euro aan orders die ASMI aankondigde. De bank rekende op 683 miljoen euro, wat min of meer gelijk is aan de analistenconsensus.

De update zal het sentiment morgen vermoedelijk goed doen, verwacht Morgan Stanley, dat een Onderwogen advies op ASMI heeft met een koersdoel van 200,00 euro. De bank ziet overigens geen reden om de taxaties voor 2023 en 2024 te verhogen.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 83% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ASM International

366,150 09:56
+9,850 +2,76%
Premium

ASMI maakt zich op voor nieuwe groeispurt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links