Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: ASMI vervult veel orders

Beursblik: ASMI vervult veel orders
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ASMI meldde dinsdag dat de omzet in het vierde kwartaal ruim boven verwachting was, dankzij een sterke conversie van het openstaande orderboek, nu de tekorten in de halfgeleiderindustrie globaal zijn afgenomen. 

De omzet van 720 miljoen euro was 12 procent hoger dan de doelstelling van ASMI en zelfs 18 procent hoger dan de consensusverwachting. 

Jefferies zit nu met zijn verwachtingen voor de omzet in heel 2023 op een 14 procent hoger niveau dan de consensusverwachting. Voor de winst per aandeel zijn de analisten zelfs 30 procent positiever dan gemiddeld. Een sterke verwachte conversie en sterke ordertrends verklaren dit optimisme.

De analisten wijzen erop dat het ongekend is dat ASMI heeft aangekondigd om op 28 februari zowel voor het eerste als voor het tweede kwartaal een verwachting af te geven. 

Jefferies heeft een koersdoel van 390 euro voor het aandeel en beschouwt ASMI als een van  de favoriete aandelen voor dit jaar, met een koopadvies.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 71% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ASM International

367,500 10:15
+11,200 +3,14%
Premium

ASMI maakt zich op voor nieuwe groeispurt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links