Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Deutsche Bank: ommekeer bij ABN AMRO structureel

Deutsche Bank: ommekeer bij ABN AMRO structureel
Beeld: ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) Bij ABN AMRO heeft een structurele kentering plaatsgevonden. Dit stelden analisten van Deutsche Bank in aanloop naar de kwartaalcijfers van de bank op 8 februari.

Deutsche Bank ziet dat de nettorentebaten van ABN sinds het derde kwartaal weer stijgen, en dat de kosten dalen, waardoor de bank dit jaar positief kan verrassen en de resultaten hoger kunnen uitvallen dan de analistenconsensus. 

Ook kan de aankondiging van een nieuw aandeleninkoopprogramma ABN in een goede positie plaatsen om de verwachtingen op het gebied van aandeelhoudersrendement te overtreffen. 

Aangezien de verwachtingen van analisten hooggestemd zijn, moet de bank wel presteren, zo waarschuwden de analisten van Deutsche Bank.

Verder ziet Deutsche Bank een verkoop van het belang van de Nederlandse staat in ABN AMRO eerder als een kans dan als een bedreiging.

Deutsche Bank handhaaft het koopadvies op ABN AMRO met een koersdoel van 18,00 euro. Het aandeel sloot maandag op 14,59 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 72% zegt kopen 25 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ABN AMRO BANK N.V.

14,475 17:37
+0,115 +0,80%
Premium

Zonnetje breekt door bij ABN Amro

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links