Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Miljardenovername in verschiet bij Infineon'

'Miljardenovername in verschiet bij Infineon'
Beeld: Infineon

(ABM FN-Dow Jones) Infineon is bereid om miljarden te spenderen aan de juiste overnamekandidaat, nu het bedrijf wil groeien door acquisities. Dat schreef persbureau Reuters woensdag.

Topman Jochen Hanebeck zei in een interview met Frankfurter Allgemeine Zeitung voortdurend uit te kijken naar passende overnames voor een bedrag dat kan oplopen tot een paar miljard euro.

De vraag naar chips die worden gebruikt in alle mogelijke apparaten, van smartphones tot auto's, stijgt sterk, terwijl verstoringen in de aanvoerketen al twee jaar diverse sectoren wereldwijd onder druk zetten. Dat is het geval bij telecombedrijven, autofabrikanten en makers van medische apparatuur.

Infineon zag in het afgelopen boekjaar de winst met 63 procent stijgen tot 3,4 miljard euro. Vooral in elektrische mobiliteit, zelfrijdende auto's, hernieuwbare energie, datacentra en slimme apparatuur in het zogeheten 'internet of things' voorziet het Duitse bedrijf groei.

Overnamekandidaten zijn dus te vinden in verschillende segmenten. Halfgeleiders voor elektriciteitskabels, sensoren, software en kunstmatige intelligentie zijn terrein waar Infineon mogelijk aan het rondsnuffelen is.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Infineon Technologies AG 54% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 20 februari 2023 11:36
  IWH-hoofd bekritiseert subsidies voor halfgeleiderfabrieken
  20/02/2023 | 10:08

  HALLE (dpa-AFX) - De voorzitter van het Leibniz Instituut voor Economisch Onderzoek Halle (IWH), Reint Gropp, staat kritisch tegenover de miljardenfinanciering voor halfgeleiderfabrieken in Duitsland. "We zouden het geld beter elders kunnen steken", zei Gropp tegen de "Süddeutsche Zeitung". De subsidie voor de nieuwe Infineon-fabriek in Dresden zal één miljoen euro per baan bedragen, zei hij. "Dat is te veel," zei Gropp: "Waarom zou men nog geld geven aan zulke winstgevende bedrijven? Er mogen geen cadeaus worden uitgedeeld."

  Bovendien was het volgens hem niet duidelijk of er in de toekomst weer grote tekorten aan halfgeleiders zouden ontstaan. "Het kan niet zo zijn dat er nu met behulp van overheidsgeld capaciteit wordt opgebouwd die we misschien niet eens nodig hebben."

  Volgens Gropp is de geplande vestiging van de Amerikaanse chipfabrikant Intel in Maagdenburg geen keerpunt voor de regio. "Intel bouwt er een grote fabriek, maar er zullen in de toekomst geen belangrijke beslissingen worden genomen of belangrijke activiteiten voor onderzoek en ontwikkeling worden gevestigd. Dat is al gebleken bij de grote investeringen van BMW en Porsche in fabrieken in Saksen."

  De IHW-baas pleit voor het bevorderen van toekomstige technologieën. Een goed uitgangspunt is bijvoorbeeld het bevorderen van onderzoek en ontwikkeling aan universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstituten en in bedrijven. Ook startfinanciering van grote projecten is belangrijk, zei hij: "Ook daar kun je veel geld uitgeven en dat zijn - op termijn - betere investeringen."

  In maart 2022 had Intel aangekondigd dat de nieuwste generatie chips vanaf 2027 in Maagdenburg zou worden geproduceerd. De investering moet 17 miljard euro gaan kosten. De bondsregering had onlangs gezegd dat Intel voor de geplande vestiging 10 miljard euro eiste in plaats van de beloofde 6,8 miljard euro.

  Het chipbedrijf Infineon wil dit najaar beginnen met de bouw van een nieuwe fabriek in Dresden. Er moeten ongeveer 1000 banen worden gecreëerd. Infineon mikt op een financiering van ongeveer een miljard euro. De totale investering moet vijf miljard euro bedragen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Infineon Technologies AG

31,395 22 sep
-0,050 -0,16%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links