Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Topman Nestlé waarschuwt voor uitdagende marktomstandigheden

Topman Nestlé waarschuwt voor uitdagende marktomstandigheden

(ABM FN-Dow Jones) Financieel directeur Francois-Xavier Roger van het Zwitsers voedingsmiddelenconcern Nestlé voorziet de komende periode uitdagende marktomstandigheden. Dit zei Roger vrijdag in een interview met persbureau Bloomberg. 

"We belanden waarschijnlijk in een recessie, en de komende zes maanden zullen waarschijnlijk gecompliceerd worden en moeilijk", aldus de CFO, die benadrukte dat hij verwacht dat de consumentenuitgaven onder druk komen te staan.

Producenten van consumentengoederen zoals Nestlé, en dus ook Unilever, worstelden in 2022 nog met scherp gestegen kosten. Door ter compensatie de prijzen te verhogen, kwam de vraag onder druk te staan.

Renteverhogingen in de VS, de eurozone en het Verenigd Koninkrijk tasten ondertussen ook de koopkracht van consumenten aan, net als de gestegen energiekosten. 

Sectorgenoot Unilever sprak in aanloop naar zijn beleggersdag op 7 december nog de verwachting uit dat de marges zullen stijgen, dankzij onder meer een combinatie van hogere prijzen en kostenbesparingen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NESTLE N 62% zegt kopen 8 stemmen
UNILEVER PLC 60% zegt verkopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. NESTLE N 29 mrt
    112,000
    +1,58% +1,740
  2. UNILEVER PLC 09:24
    47,640
    -0,38% -0,180

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links