Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

S&P verlaagt kredietwaardigheid PostNL

S&P verlaagt kredietwaardigheid PostNL
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) S&P Ratings heeft het oordeel voor de kredietwaardigheid van PostNL verlaagd. Dit maakte de kredietbeoordelaar dinsdagmiddag bekend.

"Een verslechtering van het consumentenvertrouwen en de inflatie wegen op de volumes [van PostNL] en drukken de marges in het pakketsegment", aldus S&P.

Reden dat de kredietbeoordelaar verwacht dat PostNL dit jaar met de aangepaste EBITDA ruim onder de taxatie van S&P uitkomt.

"Het is onduidelijk hoe en wanneer er een ommekeer in de pakketvolumes zal zijn", aldus S&P, en dat werpt een schaduw over de winstontwikkeling.

Daarbij merkt de kredietbeoordelaar op dat het dividendbeleid van PostNL er debet aan is dat de schulden niet verder dalen.

Redenen genoeg, aldus S&P, om de kredietbeoordeling te verlagen van BBB+ naar BBB. De outlook is negatief, wat betekent dat er rekening mee moet worden gehouden dat het kredietoordeel in de komende periode verder wordt verlaagd.

"De negatieve outlook geeft aan dat we een kans van ten minste een derde zien dat de kredietwaardigheid in de komende 12 tot 24 maanden verder wordt verlaagd, als PostNL er niet in slaagt om vanaf 2023 de winstgevendheid te vergroten en op mijn minst de schuldratio's te stabiliseren."

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 67% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 december 2022 13:57
    Ik heb bij AFM een melding gedaan inzake Pump & Dump. Graag ook door andere forumleden bij AFM aan de bel trekken en dat kan via de AFM-website. Namelijk; 1 melding...doet AFM niets mee en wellicht bij meerdere wel.

    Rond de publicatie van het betreffende artikel is de koers eerst fors gestegen om direct erna 3% te zakken.
    Dit kan niet los gezien worden van de aangegeven publicatie.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PostNL Koninklijke

1,691 22 mrt
+0,007 +0,42%
Premium

Winst PostNL nagenoeg geheel verdampt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links