Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeelhouders B&S sturen voorzitter Van Barneveld weg

Aandeelhouders B&S sturen voorzitter Van Barneveld weg
Beeld: B&S

(ABM FN-Dow Jones) De aandeelhoudersvergadering van retailer B&S heeft de voorzitter van de raad van commissarissen de bestuurshamer per direct ontnomen. Dit maakte het bedrijf donderdagmiddag na afloop van de vergadering bekend.

Daarmee komt de vergadering tegemoet aan de wens van B&S-grootaandeelhouder Sarabel Invest, goed voor een belang van 67,26 procent in B&S.

In overeenstemming met de persmededelingen van half november is ook het vertrek van commissaris Kitty Koelemeijer geëffectueerd. Zij zei op te stappen als Van Barneveld zou sneuvelen tijdens de vergadering.

B&S verwacht conform de voorschriften de benoeming van één of meerdere, nieuwe leden voor de raad van commissarissen.

De vergadering van vandaag betrof een uitgestelde vergadering van 17 november. Deze werd destijds belegd op initiatief van Sarabel, die Van Barneveld uit diens positie verwijderd wilde zien.

Sarabel is het investeringsvehikel van Willem Blijdorp, oprichter en grootaandeelhouder van B&S Group, dat het bedrijf van de beurs wil halen.

De Raad van Commissarissen wees een overnamebod af, omdat de prijs te laag zou zijn en de financiering mogelijk niet solide.

Onafhankelijk commissaris Kitty Koelemeijer kondigde in november aan op te stappen als Van Barneveld zou worden weggestuurd.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
B&S Group SA 67% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. robin hood 15 december 2022 20:11
    Komt goed arme aandeelhouders! . Het gerucht gaat rond, dat Willem B op kerstavond bezoek krijgt van de geest voormalige voorzitter van de raad van commissarissent van Barneveld en de Kerst geesten van zijn verleden , heden en toekonst. Wordt .minimaal 29,00 om met zichzelf en vorige transacties in het reine te komen !!!!.
  2. Blenheim 16 december 2022 09:00
    Ik zal nog een keer de titel aanhalen van het NRC artikel van 4 maart 2022: "Diefstal, bedreiging, geruïneerde zakenpartners: de twee gezichten van ondernemer Willem Blijdorp".
    Kortom, als aandeelhouders worden we straks ferm gepakt door een nietsontziende geldwolf. Neem vast mentaal uw verlies.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links