Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs blijft dalen

Olieprijs blijft dalen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag verder gedaald. Bij een settlement van 71,02 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,6 procent goedkoper. Op weekbasis werd WTI-olie zelfs 11 procent goedkoper.

"De vraagkant blijft bearish te midden van de mondiale economische vertraging, een verhoogd recessie risico in de EU en VS en aanhoudende zorgen over de groei in China", schreven analisten van Fitch Solutions.

De olieprijzen daalden deze week scherp, terwijl het prijsplafond op Russische olie van de G7 inging, net als een importverbod vanuit de EU. Ondertussen kondigde China een versoepeling van de coronamaatregelen aan.

Donderdag veerde de olieprijs even op nadat bekend werd dat een olielek was geconstateerd in de Keystone-pijpleiding in de VS. Vrijdag was de pijplijn, die olie transporteert van Canada naar de Golfkust in Texas, nog afgesloten, volgens Reuters. 

Volgens Anas Alhajji van Energy Outlook Advisors zal de sluiting van de pijpleiding naar verwachting resulteren in lagere voorraden in Cushing, Oklahoma.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 9 december 2022 21:51
    Eigenlijk zou dat lek een prijsopdrijvend effect moeten hebben, evenzo de minder strenge corona rommel in china, ook de komst van koning winter zou druk naar boven moeten geven, het prijsplafond zal het aanbod alleen maar verminderen en daarmee ook prijsdruk naar boven moeten geven, niet alzo, meer dan 10% eraf, de enigste redens die ik kan bedenken is pure ongefundeerde angst , of er is een kanjer van een recessie al aan de gang, maar niets wijst daarop, mijn snappertje is te klein!!
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links