Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Credit Suisse zet ABN Amro op kooplijst

Credit Suisse zet ABN Amro op kooplijst
Beeld: ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft vrijdag het advies voor ABN AMRO verhoogd van Neutraal naar Outperform, waarbij het koersdoel van 14,50 naar 17,00 euro ging.

Het aandeel behoort voor Credit Suisse ook tot de vijf grootste favorieten voor de bankensector. "We verwachten dat banken met een hoge CET 1-kapitaalratio en hoge dividenden de voorkeur van beleggers genieten tijdens een recessie", aldus de analisten, waardoor vooral Benelux-banken vermoedelijk in trek zullen zijn.

Banken uit de Benelux bleven in 2022 achter op de bredere markt, omdat de banken minder gevoelig bleken voor veranderingen in de rentes. Credit Suisse verwacht dat dit zal veranderen.

De Zwitserse bank geeft de voorkeur aan ABN AMRO en ING boven het Belgische KBC, dat een Underperform advies heeft, vanwege de waardering van Nederlandse banken die ruimte biedt voor koerswinsten van meer dan 10 procent. KBC zal in lijn met de bredere markt presteren, zo verwacht Credit Suisse.

Het aandeel ABN AMRO steeg vrijdagochtend met 3,7 procent tot 12,36 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 78% zegt kopen 27 stemmen
ING 68% zegt kopen 22 stemmen
KBC Groep 85% zegt verkopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Kruimeldief 9 december 2022 11:37
  ABN gaat ons eindelijk veel vreugde brengen. Intrinsieke waarde ligt op zo’n €22, maar werd geplaagd (laten we het zomaar noemen) door crisis en lijken die uit kast vielen, waardoor de koers zelfs onder de €10 belandde.
  Intussen is ABN afgeslankt tot een zeer solide binnenlandse bank met veel overtollig kapitaal op de balans.
  De lijken zijn begraven ( op één na: het dividendstrippen in Duitsland; dit loopt nog); witwascontrole (taak justitie, maar ja…) schijnt te voldoen aan de regels van DNB.
  Verlies is omgebogen in winst. Rentebaten gaan komen jaar lekker omhoog en reorganisaties worden verder doorgevoerd.
  Kosten/baten-ratio gaat nu eindelijk de goede kant op. Ik ruik stijgend dividend/kapitaalterugbetaling/inkoop eigen aandelen.

  Zodra Kaag eindelijk het overheidsaandeel onder de 50% brengt, verwacht ik flinke interesse van grote investeerders (BNP rammelde al eens aan de deur), gezien het geringe risico van deze binnenlandse bank met veel gratis geld op de balans die bovendien marktleider is op de hypotheekmarkt.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. 14,390
  -2,14% -0,315
 2. ING Groep 17:36
  12,390
  -1,67% -0,210
 3. KBC Groep 17:37
  68,060
  -0,26% -0,180

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links