Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: tech niet langer groeiaandeel

Beursblik: tech niet langer groeiaandeel
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De nieuwe macro-economische omstandigheden, met hogere rentes, inflatie en een vertragende groei, zorgen ervoor dat techaandelen niet langer als groeiaandelen kunnen worden beschouwd, maar eerder als waarde-aandelen. Dit schreef Deutsche Bank donderdag in een analistenrapport.

Volgens de Duitse bank is het "onvermijdelijk" dat iets de plek van tech als groeiaandeel zal innemen. Volgens Deutsche Bank is dat niet één specifieke sector, maar gaat het dan om functies die te vinden zijn in verschillende sectoren en vooral draaien om het vermogen om te profiteren van structurele verschuivingen in de economie.

Een nieuw groeiaandeel kan zijn een bedrijf dat het vermogen heeft om het goed te doen in een wereld met meerdere geopolitieke krachten en spanningen, aldus Deutsche Bank. Daarbij kan een thema als reshoring gunstig zijn voor bedrijven die kunnen opschalen in de buurt van hun thuismarkten en de kosten die daaraan verbonden zijn goed kunnen opvangen.

Een tweede groeisegment heeft betrekking op betrokkenheid bij duurzaamheid, aldus Deutsche Bank, en dan met name hernieuwbare energiebronnen en materialen, nu landen hun infrastructuur en energiesystemen aanpassen.

Op sectorniveau zijn bedrijven die zich bezighouden met clean tech, gezondheidszorg, informatica en cyberbeveiliging, mogelijk de nieuwe groeiaandelen.

Deutsche Bank plaatst daarbij wel de kanttekening dat in tegenstelling tot de groeiaandelen van het afgelopen decennium, deze mogelijke groeibedrijven wel een positieve kasstroom moeten genereren om hun verdere ontwikkeling te financieren.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links