Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs daalt in New York

Olieprijs daalt in New York
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag gedaald, in aanloop naar wekelijkse cijfers over de Amerikaanse handelsvoorraden. 

Een januari-future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 3,5 procent lager op 74,25 dollar op de New York Mercantile Exchange. Brent-olie voor februari werd 3,7 procent goedkoper op 79,64 dollar.

De voorraadcijfers zullen volop gegevens hebben om de markt in beweging te brengen, verwacht Robert Yawger van Mizuho. 

Vorige week daalde de voorraad ruwe olie fors met 12,6 miljoen vaten, volgens de wekelijkse cijfers van EIA.

"Nog een grote afname van de voorraden zou een rem kunnen zetten op de algemene daling van de olieprijzen in de afgelopen dagen", zei Yawger. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 6 december 2022 21:18
    Een verklaring voor de daling zie je niet, maar het lijkt er op dat het een beetje tot het mensDOM begint door te dringen, dat de hoge energieprijzen een geweldige hap uit je koopkracht nemen!!
    De Telegraaf meldde vanmorgen, dat veel mensen helemaal nog niet met de cv stoken, arme drommels, dan vernikkel je van de kou, het heeft natuurlijk wel een neerdrukkend effect op de prijzen, als gasboten hun vrachtje amper kwijt kunnen, door die koukleumerij!!
  2. Alfonz 6 december 2022 22:17
    Rusland lijkt goed op weg om een armada van verouderde tankers vol gesanctioneerde olie de wereldzeeën in te sturen. Daarmee gaat het dezelfde weg op van Iran en Venezuela die al jaren gebruik maken van "schaduwvloten" of "dark fleets".... Hierdoor kunnen de olieprijzen naar een acceptabele prijs van $ 60,00 per vat gaan.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links