Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Bank of America blijft positief over Shell

Beursblik: Bank of America blijft positief over Shell
Beeld: Royal Dutch Shell

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America blijft positief over Shell en handhaaft het koopadvies, omdat de energiereus kan profiteren van de aanwezigheid in Azië. Dit meldde de Amerikaanse bank maandag in een analistenrapport.

Volgens de analisten helpt de economische heropening in Azië de vraag naar olie en gas en zou het niet vreemd zijn als de Aziatische gasprijzen weer tegen een premie gaan verhandelen deze winter. Dat helpt het herstel van Shell, dat een grotere LNG-blootstelling heeft in Azië.

Bank of America is verder van mening dat de misvattingen over de blootstelling van Shell aan politieke interventierisico's in Europa zullen afnemen omdat het bedrijf zijn beleggers blijft belonen dankzij de sterke kasstroom. Bank of America rekent daarbij op een stijgend dividend tot 2030.

Vooruitkijkend naar de resultaten over het vierde kwartaal, verwachten de analisten dat de nieuwe CEO zal hameren op kostendiscipline. Bank of America rekent op investeringen van 24 miljard dollar in 2023, wat aan de lage kant is van de doelstelling op middellange termijn van Shell van 23 tot 27 miljard dollar.

Voor 2022 rekent Bank of America op een aangepaste winst per aandeel van 5,18 euro voor Shell. Dat zou ruim een verdubbeling op jaarbasis zijn. In 2023 stijgt de winst door naar 5,36 dollar. 

Het dividend zal van 0,89 dollar over 2021 naar 1,04 dollar per aandeel over 2022 stijgen. Over 2023 denkt Bank of America dat er een dividend wordt uitgekeerd van 1,19 dollar, en over 2024 van 1,37 dollar. 

Het aandeel Shell noteert maandag ruim een procent hoger op 27,95 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC 88% zegt kopen 24 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 5 december 2022 16:37
    Goeie praat, bankje van amrika, helaas doet de koers net als vorige week, even een leuke sprong omhoog, maar nu drijft hij alweer af naar rood, zeer velen zien het haas bij shell absoluut niet liggen, met deze winst en dividend vooruitzichten, gecombineerd met forse kostenbesparingen is shell een mega goedkoop aandeel!!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SHELL PLC

27,405 12:44
+0,555 +2,07%
Premium

Forse dividendverhoging Shell smaakt naar meer

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links