Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Morgan Stanley blijft voorzichtig over Randstad

Beursblik: Morgan Stanley blijft voorzichtig over Randstad
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Hoewel Randstad op operationeel vlak beter presteert dan sectorgenoten, is Morgan Stanley terughoudend en handhaaft het zijn Onderwogen advies. Dit bleek maandag uit een sectorrapport over de uitzendbranche van de Amerikaanse bank.

In de gehele sector is de autonome groei verrassend veerkrachtig gebleken, volgens de analisten, waarbij werd geprofiteerd van de hogere (loon)inflatie. Ook de economie deed het tot nog toe beter dan verwacht maar leidende economische indicatoren suggereren een vertraging, wat kan zorgen voor stagflatie of zelfs een daling van de inflatie.

Volgens Morgan Stanley zijn uitzendaandelen in het vierde kwartaal tot nog toe met zo'n 25 procent gestegen. De hoge waardering van het aandeel Randstad vraagt daarbij om een outlookverhoging, maar het is onwaarschijnlijk dat die er komt, denken de analisten.

Morgan Stanley ziet dan ook de meeste risico voor Randstad en Adecco, waarop het nu ook een Onderwogen advies heeft. Positiever zijn de analisten over Page en Hays met Overwogen adviezen.

Het aandeel Randstad stijgt maandag licht, naar 56,72 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RANDSTAD NV 71% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

RANDSTAD NV

57,500 22 mrt
-0,060 -0,10%
Premium

Resultaten Randstad komen onder druk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links