Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoel Azerion

Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoel Azerion
Beeld: Euronext

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft donderdag het koersdoel voor Azerion verlaagd van 7,90 naar 6,50 euro bij handhaving van het Neutraal advies.

Analisten van de Zwitserse bank verlaagden de taxaties voor de omzet in 2022 met 2 procent tot 464,5 miljoen euro, ondanks de overnames die het bedrijf deed. De verlaging van de ramingen is een gevolg van zwakkere macro-economische vooruitzichten en de tegenvallende resultaten in het derde kwartaal.

De verwachtingen voor de aangepaste EBITDA werden door Credit Suisse verlaagd met 23 procent tot 52 miljoen euro, waarbij de bank negatiever werd over het segment Platform en vooral over Premium Games. Credit Suisse zit nu met zijn ramingen circa 20 procent onder de consensus. Azerion mikt zelf op een aangepaste EBITDA van meer dan 50 miljoen euro dit jaar.

Voor 2023 verhoogde de bank de omzetverwachting met 8 procent tot 593 miljoen euro, vanwege overnames, maar de onderliggende autonome groei zal in 2023 niet 16 maar 10 procent zijn, denkt analist Matthew Walker.

Credit Suisse was te spreken over de beleggersdag van Azerion, maar verwacht dat het bedrijf zijn doelstellingen voor de middellange termijn zal herzien voor wat betreft de groei en de margeontwikkeling, vanwege de macro-economische ontwikkelingen en de bedrijfsmix.

Het aandeel Azerion steeg donderdagochtend met 1,0 procent tot 6,06 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AZERION 100% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links