Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nederlandse industrie krimpt nog harder

Nederlandse industrie krimpt nog harder
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse industrie is in november verder gekrompen. Dit bleek donderdag uit cijfers van S&P Global.

De inkoopmanagersindex voor de industrie, kwam in november uit op 46,0 tegen 47,9 in oktober, het laagste niveau sinds juni 2020. Desondanks steeg de werkgelegenheid voor de vijfentwintigste achtereenvolgende maand, al was dit wel de kleinste stijging sinds november 2020.

"Vooral de energie-intensieve industrie die zich richt op de productie van basismetalen, chemie, papier en karton kampt met hoge energieprijzen die moeilijk kunnen worden doorberekend aan afnemers", aldus David Kemps, sectorbanker Industrie bij ABN AMRO. "Het aantal nieuwe orders daalt sterk en de productie wordt daarom afgeschaald of verplaatst naar het buitenland."

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links