Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nederlandse detailhandel zet meer om ondanks volumedaling

Nederlandse detailhandel zet meer om ondanks volumedaling
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse detailhandel heeft in oktober meer omgezet, maar ook nu bij verder dalende volumes. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In oktober steeg de omzet met 4,2 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, terwijl de verkoopvolumes met 5,2 procent afnamen.

In september steeg de omzet nog met 5,3 procent op jaarbasis, terwijl de verkoopvolumes toen met 3,5 procent daalden.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in oktober. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 2,9 procent hoger dan in oktober 2021.

De online omzet was in oktober 4,2 procent hoger dan in oktober 2021.

De omzet van de non-foodwinkels groeide in oktober 2022 met 1,7 procent. Het volume was 6,7 procent lager dan een jaar eerder. De omzet van de supermarkten lag 8,8 procent hoger, die van de speciaalzaken was 0,7 procent hoger.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 M357 30 november 2022 09:49
    Lekker allemaal de prijzen verhogen! Dit is de echte inflatie; omzet omhoog bij dalende volumes met de supermarkten voorop mede dankzij megawinsten van Unilever en consorten.

    In oktober steeg de omzet met 4,2 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, terwijl de verkoopvolumes met 5,2 procent afnamen. De omzet van de supermarkten lag 8,8 procent hoger
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links