Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hewlett Packard Enterprise boekt recordomzet

Hewlett Packard Enterprise boekt recordomzet
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Hewlett Packard Enterprise heeft in het afgelopen kwartaal voldaan aan de analistenverwachtingen en kondigde een sterk volgend kwartaal aan. Dat maakte het bedrijf dinsdag nabeurs bekend. 

Het aandeel steeg aanvankelijk 7 procent nabeurs, in reactie op de cijfers. Daar bleef enige tijd later nog 2,5 procent van over.

HPE voorziet voor het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar een omzet van 7,2 tot 7,6 miljard dollar. Dat is hoger dan de gemiddelde analistenverwachting van 6,98 miljard. 

CFO Tarek Robbiati sprak van aanhoudende vraag naar de diverse edge-to-cloud-producten, wat leidt tot record- of bijna-recordresultaten. 

In het afgelopen kwartaal was er een verlies van 304 miljoen dollar, of 0,23 dollar per aandeel, tegen 409 miljoen dollar winst een jaar eerder. De aangepaste winst was 0,57 dollar per aandeel. Dit was conform de gemiddelde verwachting van analisten. 

Analisten rekenden op 7,37 miljard dollar omzet. Dit werd 7,87 miljard dollar. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HEWLETT PACKARD ENT. 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links