Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Chinese lockdowns drukken op olieprijs

Chinese lockdowns drukken op olieprijs
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie noteerde vrijdag rond het vervroegde slot van Wall Street lager, vanwege de aanhoudende zorgen over de vraagvooruitzichten van China, terwijl de markt wachtte op het besluit over een prijsplafond voor Russische olie.

Wall Street was donderdag gesloten vanwege Thanksgiving Day en opende vrijdag de deuren alleen voor een verkorte sessie vanwege BlackFriday. Om 19.00 uur CET sloot Wall Street de deuren.

"Oliehandelaren wachten op het besluit over een EU-prijsplafond", zei marktanalist Stephen Innes van SPI Asset Management. Als het plafond te hoog wordt vastgesteld, zullen de Russische inkomsten en oliestromen waarschijnlijk niet worden beïnvloed", zei hij, "maar een laag prijsplafond kan voorwaarden scheppen voor vergelding."  

"In de tussentijd, neemt een veronderstelde limiet van 65 tot 70 dollar per vat de angst voor onderbrekingen van de Russische aanvoer weg, terwijl het stijgende aantal coronavirusgevallen in China op het sentiment blijven drukken", zei Innes.

"Het wegverkeer in China is de afgelopen weken gedaald, vanwege stijgende coronavirusgevallen", aldus analisten van ANZ Research. "De vraag naar benzine in de Verenigde Staten neemt ook af naarmate het reisseizoen daar eindigt", voegden de analisten toe.

Daarnaast profiteerde de olieprijs vrijdag van een "mild zwakke" Amerikaanse dollar.

De decemberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie noteerde vrijdag 1,7 procent lager op 76,75 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 25 november 2022 20:46
    Tegenover minder benzinegebruik, door het einde van het reisseizoen, staat natuurlijk, dat amerika veel meer olie gaat gebruiken om te verwarmen, dat is daar nog veel grootschaliger, dan bij ons!!
    Die chinezen lijken wel volledig stekeblind, terwijl hier alle maatregels worden losgelaten, vanwege de mildheid van de huidige corona variant, is daar het middel 10x erger dan de kwaal, ik dacht dat chinezen grote slimmerikken waren, die goed kunnen rekenen, maar ik begin toch heel ernstig te twijfelen!!
  2. forum rang 6 €URO-Trader 25 november 2022 20:58
    Ik vermoed dat er meer a hter zit dan Corona. China is onder Xi in grote mate aan het digitaliseren. Men wil alles in het werk stellen om iedere inwoner van China te controleren. Dit is de afgelopen jaren veelvuldig in beeld geweest. D.m.v. Corona maatregelen wordt uiteindelijk iedere Chinees gedigitaliseerd. In politiek China denkt men 10-20 jaar vooruit. Zodra deze stap genomen is is Corona van de baan. Dan komt de volgende strategische fase.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links