Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Kretinsky hoeft geen bod op PostNL te doen
Beeld: PostNL

Kretinsky hoeft geen bod op PostNL te doen

(ABM FN-Dow Jones) Daniel Kretínský heeft zijn belang in PostNL vergroot tot boven de 30 procent, maar dit betekent niet dat hij een overnamebod moet uitbrengen.

Kretínský heeft volgens de AFM inmiddels een belang van 31,40 procent in PostNL. Daarvan wordt 29,90 procent middellijk reëel gehouden en 1,50 procent middellijk potentieel.

In een reactie tegenover ABM Financial News laat een woordvoerder van PostNL weten dat het belang boven de 30 procent uitkomt, omdat PostNL recent aandelen heeft ingekocht en ingetrokken. "Het stemrecht blijft onder de 30 procent", aldus de woordvoerder. Hierdoor is Kretínský niet verplicht om een bod te doen. 

PostNL trok enkele dagen geleden 25,7 miljoen eigen aandelen in. Deze aandelen zijn ingekocht als onderdeel van de eerste tranche van het aandeleninkoopprogramma dat op 1 maart 2022 is gestart en op 25 mei 2022 is afgerond. Als gevolg hiervan bestaat het geplaatste kapitaal van PostNL per 22 november uit 487.530.628 gewone aandelen.

Of er signalen zijn dat Kretínský wel bereid is tot een bod op de onderneming, daar liet de woordvoerder zich niet over uit. "Deze vraag moet aan Kretínský worden gesteld. Wij weten alleen dat hij zoekt naar kansen in e-commerce en dat hij onze strategie actief steunt."

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. Vraagtekens bij dividend PostNL
 2. "PostNL ziet enige versnelling bij pakketbezorging"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL kopen verkopen

65% zegt kopen

17 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. Spoorman 24 november 2022 09:52
  quote:

  Johanna schreef op 24 november 2022 09:20:

  kwestie van geduld. De shorters zullen er als eerste uitstappen. Daarna bod en zo vlak voor de feestdagen. Verhagen kan dan met opgeheven hoofd naar functie elders.
  Opgeheven hoofd?
  Zonder corona was dit aandeel al lang een pennystock.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.