Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Prosus overtreft verwachtingen'

'Prosus overtreft verwachtingen'
Beeld: Prosus

(ABM FN-Dow Jones) Prosus heeft zijn portefeuille in hoog tempo weten te laten groeien en overtrof daarmee de verwachtingen. Dit stelde analist Joren Van Aken van Degroof Petercam woensdag, die evenwel zijn koersdoel voor het aandeel verlaagde.

De analist zag de verliezen wel toenemen door de focus van Prosus op investeringen. De investeerder zei dat er inmiddels op dit vlak een piek is bereikt, en dat het bedrijf zich nu wil richten op het behalen van winstgevendheid. "We zien dit bij meer bedrijven, gezien de jaren van gratis geld voorbij zijn en de omzet- en winstontwikkeling nu belangrijker worden", aldus Van Aken.

Degroof verlaagde het koersdoel voor Prosus van 79,00 naar 72,00 euro na het updaten van de ramingen. Van Aken houdt rekening met een korting op het aandeel van 24 procent.

Ook met het nieuwe koersdoel, biedt het aandeel nog voldoende opwaartse potentie om het koopadvies te handhaven, aldus Van Aken. Maar vooruitkijken blijft lastig, zo waarschuwde de analist. Van Aken ziet wel voldoende aanjagers, waaronder een losser beleid in China.

Het aandeel Prosus steeg woensdagochtend met 1,2 procent tot 57,25 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PROSUS 79% zegt kopen 19 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PROSUS

78,850 27 jan
+0,940 +1,21%
Premium

Prosus: dit ging heel hard

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links