Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Air France-KLM sluit boek converteerbare lening

Air France-KLM sluit boek converteerbare lening
Beeld: Air France

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft de boeken gesloten voor de diep achtergestelde converteerbare lening ter waarde van circa 300 miljoen euro die op dit moment wordt geplaatst bij beleggers. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij woensdagmiddag bekend.

De lening, die geen einddatum kent, kan worden omgezet in maximaal 200 miljoen nieuwe of bestaande aandelen.

De prijs zal binnen de aangegeven bandbreedte liggen, voorziet Air France-KLM. Er werd voor ruim meer dan 300 miljoen euro ingetekend op de lening, en het bedrag zal dan ook dichtbij die 300 miljoen euro uitkomen.

De grote aandeelhouder CMA CGM, die een belang heeft van 9 procent, heeft ingetekend naar rato van zijn aandelenbelang, merkte Air France-KLM op.

Nederland, ook één van de grootaandeelhouders van Air France-KLM, neemt geen deel aan de uitgifte, hoewel dit wel is gevraagd.

"Het kabinet is van mening dat deelname aan de uitgifte van dit instrument niet nodig is om de Nederlandse publieke belangen te borgen", zegt minister Sigrid Kaag in een brief aan de Tweede Kamer

En volgens deze brief doet Frankrijk ook niet mee.

Indien de obligaties daadwerkelijk worden geconverteerd, dan daalt het belang van Nederland in Air France-KLM van 9,34 naar 8,66 procent.  En het stemrecht gaat dan van 10,77 naar 10,00 procent.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Air France-KLM

1,613 22 mrt
0,000 0,00%
Premium

Air France-KLM maakt een knappe turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links