Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse producentenprijzen vallen mee

Amerikaanse producentenprijzen vallen mee

(ABM FN-Dow Jones) De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in oktober gestegen, maar minder sterk dan verwacht. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid woensdag.

De producentenprijzen stegen op maandbasis met 0,2 procent, na een toename van eveneens 0,2 procent in september. Aanvankelijk werd voor die maand een stijging van 0,4 procent gemeld.

Er was door economen voor oktober gerekend op een stijging met 0,4 procent.

Zonder de volatiele prijzen van handel, voeding en energie stegen de producentenprijzen in de VS in oktober ook met 0,2 procent. Hier rekende de markt op 0,3 procent. In september stegen de kernprijzen met 0,3 procent tegen een eerdere melding van 0,4 procent.

Op jaarbasis stegen de producentenprijzen in oktober met 8,0 procent en de kernprijzen met 5,4 procent. In september was dit respectievelijk 8,4 en 5,6 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ger 02490 15 november 2022 15:33
    quote:

    roze bril schreef op 15 november 2022 15:05:

    Oh dan is er weer een argument om te rallyen.
    Volgende week is het over. Elk enigzins positief cijfer wordt breed uitgemeten. Pak de visies van de laatste maanden er nog maar eens bij. Is de wereld economie en inflatie dan nu ineens wezenlijk veranderd??? Het ligt er maar net aan welke kleur bril je opzet. En analisten hebben nu eenmaal " de zorg" om omzet te realiseren. Lukt aardig op deze manier.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links