Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: nog altijd veel opwaarts potentieel in Aegon

Beursblik: nog altijd veel opwaarts potentieel in Aegon
Beeld: Aegon

(ABM FN-Dow Jones) Aegon profiteert op korte termijn nog van de afronding van het lopende aandeleninkoopprogramma en hogere Amerikaanse fee-inkomsten, nu de aandelenmarkten herstellen. Dit schreef analist Michael Huttner vrijdag.

Bij de cijferrapportage van donderdag van de verzekeraar stonden de operationele inkomsten nog onder druk door koersdalingen van beleggingen. Topman Lard Friese noemde dit resultaat in een toelichting evenwel "boekhoudkundige ruis".

De aangekondigde verkoop van Aegon Nederland aan ASR Nederland leidde tot aanpassingen van de verwachtingen van de analist. Voor het lopende jaar rekent Huttner op een kapitaalaanwas van anderhalf miljard euro. Voor de jaren daarna stelde de analist de verwachtingen met 200 miljoen euro neerwaarts bij, vanwege de verkoop van de Nederlandse belangen.

De analist stelde daarnaast zijn verwachting voor de dividenduitkering voor 2023 opwaarts bij naar 0,33 euro.

De outlook voor Aegon is nu relatief evenwichtig, nu de verzekeraar door het afstoten van bezittingen vanaf 1 juli volgend jaar meer een Amerikaanse verzekeraar zal worden, die waarschijnlijk sterk kan profiteren van een herstel op de Amerikaanse aandelenmarkten, aldus de analist. 

Naast de afronding van het lopende aandeleninkoopprogramma, waarvan nog 100 miljoen euro open staat, zal Aegon volgend jaar aandeelhouders belonen met 1,5 miljard euro, gefinancierd uit de inkomsten van de verkoop van Aegon Nederland, "wat significante steun biedt voor de aandelenkoers", aldus de zakenbank.

Berenberg hanteert een koopadvies met een koersdoel van 6,20 euro. Aegon sloot donderdag op een zeer groene Amsterdamse beurs en na vrijgave van cijfers 1,4 procent lager op 4,68 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 71% zegt kopen 17 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aegon

5,094 27 jan
+0,022 +0,43%
Premium

Resultaten Aegon niet zo slecht als ze in eerste instantie lijken

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links