Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Delivery Hero zet stappen in winstgevendheid

Delivery Hero zet stappen in winstgevendheid

(ABM FN-Dow Jones) Delivery Hero heeft in het derde kwartaal met zijn platformactiviteiten een positieve, aangepaste EBITDA geboekt en scherpte de outlook voor heel dit jaar aan. Dit bleek donderdag uit cijfers van de maaltijdbezorger.

In het afgelopen kwartaal zag Delivery Hero de brutotransactiewaarde met 12,3 procent stijgen op jaarbasis tot 11,45 miljard euro, terwijl de totale segmentomzet met 28 procent toenam tot 2,5 miljard euro. Vooral in de Amerika's trok de brutotransactiewaarde met 52 procent flink aan, terwijl de regio Midden-Oosten, Europa en Noord-Afrika een groei van 28 procent liet zien.

Voor heel 2022 verwacht de maaltijdbezorger een negatieve EBITDA-marge in verhouding met de brutotransactiewaarde van 1,4 tot 1,5 procent, terwijl eerder nog werd gemikt op een negatieve marge van 1,5 tot 1,6 procent. Delivery Hero werd positiever dankzij een hoger dan voorziene aangepaste EBITDA met de platformactiviteiten en de divisie Integrated Verticals.

De winstgevende markten voor de platformactiviteiten zullen in de tweede jaarhelft van dit jaar een aangepaste EBITDA van meer dan 450 miljoen euro realiseren, hetgeen 50 miljoen euro meer is dan eerder werd verwacht. De platformactiviteiten deden het volgens de maaltijdbezorger beter dan verwacht in het derde kwartaal.

De brutotransactiewaarde en omzet zullen dit jaar naar verwachting aan de onderkant van de afgegeven outlook uitkomen van respectievelijk 44,7 tot 46,9 miljard euro en 9,8 tot 10,4 miljard euro.

Het bedrijf wil in de tweede helft van 2023 een vrije kasstroom realiseren van nul. Daarbij zal de marge volgend jaar 0,5 procent positief zijn, en zelfs meer dan 1 procent in de tweede jaarhelft.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:38 Delivery Hero verhoogt outlook 2024 1
  2. 11 apr Beursblik: consolidatieslag onder maaltijdbezorgers lonkt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DELIVERY HERO SE NA O.N. 70% zegt verkopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links