Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beperkt verlies bij Aegon

Beperkt verlies bij Aegon
Beeld: Aegon

(ABM FN-Dow Jones) Aegon heeft in het derde kwartaal van 2022 minder verlies geboekt dan verwacht door meevallende verliezen op het afdekken van het renterisico, maar zag de operationele inkomsten dalen door de koersdalingen van beleggingen. Dat maakte de verzekeraar donderdag voorbeurs bekend.

Het nettoverlies was 206 miljoen euro, nadat een jaar eerder al 60 miljoen verlies werd geleden en het tweede kwartaal van dit jaar een verlies van 348 miljoen euro.

Analisten vreesden een veel hoger nettoverlies van 685 miljoen euro, door de sterke stijging van de rente, Zij voorzagen een niet-operationeel verlies van 1,27 miljard euro, maar dat bleek de helft lager te zijn.

De operationele winst daalde onverwacht van 443 miljoen naar 429 miljoen euro, door lagere fee-inkomsten na de koersdalingen op de financiële markten. Analisten rekenden hier op een stijging tot 456 miljoen.

De solvabiliteit daalde ook licht van 214 naar 212 procent, waar analisten een stijging tot 216 procent voorspelden.  

In oktober werd een levensverzekeringenportefeuille van de Amerikaanse tak Transamerica herverzekerd, waardoor de kapitaalpositie van Transamerica werd verstevigd met 600 miljoen dollar, meldde topman Lard Friese. De solvabiliteit van de Amerikaanse tak werd negatief geraakt door de marktbewegingen, terwijl die van de Nederlandse tak verbeterde.

De contanten in kas daalden van 1,68 miljard naar 1,37 miljard euro. Hier was een iets lager bedrag van 1,32 miljard euro voorzien door analisten.

Eind oktober werd bekend dat Aegon zijn Nederlandse activiteiten verkoopt aan ASR Nederland. Zo kan Aegon kapitaal vrijmaken uit volgroeide activiteiten. De verzekeraar krijg een strategisch belang van bijna 30 procent in ASR plus 2,5 miljard euro in contanten.

Aegon laat daarvan 1,5 miljard euro terugvloeien naar de aandeelhouders en bouwt de schulden met 700 miljoen euro af.

Analisten noemden de deal positief voor beide partijen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 85% zegt kopen 33 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aegon

5,094 27 jan
+0,022 +0,43%
Premium

Resultaten Aegon niet zo slecht als ze in eerste instantie lijken

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links