Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Berenberg verhoogt koersdoel AMG

Berenberg verhoogt koersdoel AMG
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) AMG heeft in het derde kwartaal van dit jaar sterke resultaten geboekt, vooral dankzij de lithiumactiviteiten, en overtrof daarmee de consensusverwachtingen, wat aanleiding is voor Berenberg om het koersdoel te verhogen van 51,00 naar 54,00 euro. De zakenbank herhaalde het koopadvies voor AMG, na de resultaten die woensdag nabeurs verschenen.

De omzet kwam afgelopen kwartaal uit op 425 miljoen dollar, waar de consensus mikt op 414 miljoen. Berenberg mikte zelf op 431 miljoen dollar en merkte op dat de omzetten uit Critical Minerals en Critical Materials Technologies lager dan verwacht waren, vermoedelijk door lagere volumes.

Door een strikt kostenbeheer, wist AMG een EBITDA te boeken van 103 miljoen dollar, waar de consensus mikte op 91 miljoen dollar. Dit had te maken met hogere omzetten en marges, aldus Berenberg, maar ook met een eenmalige bijdrage van 46 miljoen dollar als gevolg van het stopzetten van een leveringscontract voor AMG Silicon. Berenberg rekende op een EBITDA van 90 miljoen dollar.

"Dit zorgde ervoor dat de winst hoger uitviel dan verwacht", aldus Berenberg. AMG boekte een nettowinst van 68 miljoen dollar, waar de consensus mikte op 49 miljoen dollar en Berenberg zelf op 30 miljoen.

Berenberg merkte ook op dat AMG het derde kwartaal afsloot met minder schulden, mede dankzij de hogere winst en lagere investeringen. AMG heeft 368 miljoen dollar aan schulden uitstaan, waar Berenberg mikte op 388 miljoen dollar.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Marble meldt belang in AMG
  2. 05 apr AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMG Critical Materials N.V. 79% zegt kopen 24 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Kruimeldief 3 november 2022 09:57
    Lithium wordt de nieuwe “olie”. Per 1-1-2023 wordt dat een aparte entiteit. Lijkt mij voor de energietransitie een aantrekkelijk overname-snoepje te kunnen worden. Bouw nieuwe fabriek in Duitsland verloopt volgens schema (goed voor de EV!)
    Andere projecten, o.a. met Shell en in het Midden-Oosten zijn volgens mij zeer veelbelovend. Ohio2 in de VS gaat ook lekker.
    Het verhaal m.b.t. de LIVA- batterij klinkt ook goed.
    AMG maakt winst en betaalt dividend.
    Het is beetje een OCI-verhaal: investeren, JV aangaan, nieuwe fabriek in Duitsland bouwen, inmiddels al een tijdje winst maken die nog flink gaat stijgen, schuld binnen de perken gehouden. Ratio’ s zijn nog erg laag (EV/Ebitda bijvoorbeeld), nog wel.
    Vanmiddag conference-call. Kijk eerst maar even op de site AMG-NV.COM
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AMG Critical Materials N.V.

23,780 19 apr
-0,720 -2,94%
Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links