Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Berenberg en Deutsche Bank verlagen koersdoel DSM

Beursblik: Berenberg en Deutsche Bank verlagen koersdoel DSM
Beeld: DSM

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg en Deutsche Bank zijn woensdag iets minder enthousiast geworden over het aandeel DSM, nadat het speciaalchemiebedrijf op dinsdag de outlook verlaagde.

Berenberg verlaagde het koersdoel voor DSM van 180,00 naar 150,00 euro, terwijl bij Deutsche Bank het koersdoel van 170,00 naar 162,00 euro ging. Wel handhaafden beide banken het koopadvies op DSM.

De koersdoelverlagingen volgen op een outlookverlaging door DSM. Het speciaalchemiebedrijf verwacht voor dit jaar een lage enkelcijferige groei van de aangepaste EBITDA uit voortgezette activiteiten, terwijl eerder nog werd gemikt op een stijging van 5 tot 10 procent.

Ook kwam het bedrijf met resultaten over het derde kwartaal. Die cijfers lieten volgens Berenberg een combinatie zien van een robuuste en verrassende volumegroei en slechter dan voorziene marges. Analist Sebastian Bray verwacht dat de aandacht van beleggers voor de hogere inputkosten, dito energieprijzen en de lagere prijzen voor vitamine A zal afnemen. "Deze tegenwind is tijdelijk", meent de analist.

Analist Virginie Boucher-Ferte van Deutsche Bank noemde de kwartaalresultaten van DSM redelijk, maar sprak ook van een significante verlaging van de outlook. 

Het aandeel DSM sloot dinsdag 4,0 procent lager op 114,50 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM 57% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

DSM Koninklijke

113,300 15:25
-1,750 -1,52%
Premium

DSM kan kostenstijging niet helemaal doorberekenen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links