Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koopadvies voor ASR door Morgan Stanley

Koopadvies voor ASR door Morgan Stanley
Beeld: ASR

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft het advies voor ASR Nederland verhoogd van Gelijkgewogen naar Overwogen en het koersdoel van 47,10 naar 52,80 euro, naar aanleiding van de aangekondigde overname van de Nederlandse verzekeringstak van Aegon.

Deze deal is positief voor beide verzekeraars, volgens de analisten.

ASR creëert veel waarde over de lange termijn door synergieën en kan een aantrekkelijk rendement verwachten op het geïnvesteerde kapitaal. De beoogde 1,3 miljard aan operationele kapitaalaanwas in 2025 betekent een aantrekkelijk rendement op de vrije kasstroom van 14 procent, waardoor ASR vanaf 2024 meer dan 10 procent van het kapitaal per jaar kan uitkeren middels dividend en de inkoop van eigen aandelen.

Bovendien denkt Morgan Stanley dat de synergieën op het gebied van kosten en kapitaaleisen nog hoger kunnen uitvallen. Dat was in het verleden vaak het geval met overnames binnen dezelfde markt. Het koersdoel biedt een opwaarts potentieel van 19 procent.

Aegon kan door de desinvestering meer focussen op het creëren van meer aandeelhouderswaarde en meer kapitaal teruggeven aan aandeelhouders, zoals de verzekeraar al heeft aangekondigd. Op de langere termijn vinden de analisten NN Group en ASR Nederland echter aantrekkelijker. Hierdoor blijft het advies voor Aegon Gelijkgewogen.

De Belgische sectorgenoot Ageas krijgt intussen een adviesverlaging naar Gelijkgewogen, vanwege de gevoeligheid voor de Chinese economie en de Britse inflatie.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 73% zegt kopen 11 stemmen
Ageas 60% zegt kopen 5 stemmen
ASR Nederland 82% zegt kopen 11 stemmen
NN Group 83% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Aegon 27 jan
  5,094
  +0,43% +0,022
 2. Ageas 27 jan
  44,900
  -0,80% -0,360
 3. ASR Nederland 27 jan
  43,350
  +0,39% +0,170
 4. NN Group 27 jan
  39,720
  +0,38% +0,150

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links