Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Apple en Intel helpen Wall Street stevig in het zadel

Apple en Intel helpen Wall Street stevig in het zadel
Beeld: NYSE

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag flink hoger geëindigd. De S&P 500 won 2,5 procent op 3.901,06 punten, de Dow Jones index steeg 2,6 procent op 32.861,80 punten en de Nasdaq sloot 2,9 procent in de plus bij een stand van 11.102,45 punten.

Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets noemde het "ietwat verrassend" dat de teleurstelling over de cijfers van Amazon en Apple donderdagavond vandaag geen negatief effect had op Wall Street.

Apple is volgens analist Dan Ives van Wedbush "het enige lichtpuntje" in wat een vreselijke week was voor big tech. 

Toch behaalden de drie grote indexen mooie weekwinsten. En de Dow is bezig aan zijn sterkste oktobermaand ooit, volgens marktkenners.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Amerikaanse kernprijzen in september net zo hard zijn gestegen als een maand eerder. De PCE kernprijsindex steeg met 0,5 procent op maandbasis. Op jaarbasis bedroeg de kerninflatie 5,1 procent, een stijging ten opzichte van de 4,9 procent in augustus. Er was een stijging tot 5,2 procent verwacht.

Tevens werd bekend dat de inkomens van Amerikanen in september op maandbasis met 0,4 procent zijn gestegen, terwijl de uitgaven met 0,6 procent toenamen. Dat was beter dan verwacht.

Volgens Brad Conger van Hirtle, Callaghan & Co verandert er met de inflatiedata weinig aan de verwachting dat de Federal Reserve mogelijk spoedig op de pauzeknop drukt.

De FedWatch Tool van CME geeft nu aan dat de markt in meerderheid verwacht dat de rente in december met 50 basispunten wordt verhoogd. Volgende week zal de Fed de rente vermoedelijk met 75 punten verhogen.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde vrijdagavond op 4,01 procent.

Verder is het consumentenvertrouwen zoals gemeten door de Universiteit van Michigan in oktober iets harder gestegen, terwijl de aanstaande huizenverkopen in september met ruim 10 procent zijn gedaald en op jaarbasis met 31 procent.

Hewson noemt de huizenverkopen zorgwekkend. "Het onderstreept hoeveel schade de hoge rentes de Amerikaanse woningmarkt toebrengen", aldus de marktanalist.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 0,9965. WTI-olie werd ruim een procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Amazon sloot 6,5 procent lager, nadat de e-commercereus donderdag laat met een teleurstellende outlook kwam. Voor het vierde kwartaal rekent Amazon op een operationele winst van 0 tot 4,0 miljard dollar en een omzet van 140 tot 148 miljard dollar. De markt rekende op een operationele winst van 5 miljard dollar in het vierde kwartaal en een omzet van 155,1 miljard dollar.

Apple heeft in het afgelopen kwartaal hogere resultaten behaald, waarbij de verkoop van iPhones toenam, maar niet zoveel als verwacht. De techreus gaf geen outlook af maar analisten houden vertrouwen in het bedrijf. Het aandeel steeg bijna 8 procent.

Intel won meer dan 10 procent, nadat de winst afgelopen kwartaal hoger uitkwam dan verwacht. De outlook werd wel verlaagd en de chipreus gaat flink kosten besparen nu de macro-economische tegenwind aanhoudt.

Chevron sloot een procent hoger. De energiereus presteerde het afgelopen kwartaal beter dan verwacht. Chevron boekte een nettowinst van 11,2 miljard dollar, ofwel 5,78 dollar per aandeel, in vergelijking met 6,1 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg met 49 procent tot 66,6 miljard dollar.

Sectorgenoot Exxon Mobil won bijna 3 procent. Exxon Mobil boekte in het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet en presteerde ook beter dan verwacht. Exxon Mobil realiseerde een nettowinst van 19,7 miljard dollar, in vergelijking met 17,9 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Op gecorrigeerde basis bedroeg de winst per aandeel 4,45 dollar. Dat was 4,14 dollar een jaar eerder.

Colgate-Palmolive heeft de omzetverwachting voor dit jaar aangescherpt, nadat in het afgelopen kwartaal een iets hogere omzet werd geboekt, terwijl de nettowinst flink steeg. Het aandeel won bijna 2 procent.

Elon Musk heeft de overname van Twitter afgerond. CEO Parag Agrawal en CFO Ned Segal zijn naar verluidt al ontslagen. Zij moesten direct na hun ontslag het hoofdkantoor van Twitter verlaten. En Musk zou van plan zijn om een grootschalige reorganisatie door te voeren, waardoor nog veel meer personeelsleden het bedrijf zullen moeten verlaten. Het aandeel Twitter verdwijnt vandaag van de beurs.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. mok 29 oktober 2022 00:11
    Ik blijf het opvallend vinden hoe a-merken in staat zijn de prijzen te verhogen en zelfs marges. Coca-cola, Unilever en dus ook Colgate doen het uitstekend. Daaruit blijkt dat het gros van de mensen nog steeds voldoende geld heeft om dat te betalen. Mogelijk zit de pijn bij mensen die het toch al niet breed hebben en al geen a-merken kochten.
  2. forum rang 8 Freemoneyforever 29 oktober 2022 04:28
    quote:

    mok schreef op 29 oktober 2022 00:11:

    Ik blijf het opvallend vinden hoe a-merken in staat zijn de prijzen te verhogen en zelfs marges. Coca-cola, Unilever en dus ook Colgate doen het uitstekend. Daaruit blijkt dat het gros van de mensen nog steeds voldoende geld heeft om dat te betalen. Mogelijk zit de pijn bij mensen die het toch al niet breed hebben en al geen a-merken kochten.
    Tot nu toe, de echte pijn voor de mensen komt er nog aan.
  3. forum rang 7 jan de vakman 29 oktober 2022 12:46
    Nou, niet voor niets zit Warrettje stevig in het appeltje voor de dorst, zijn super gevoelige munten speurneus heeft het wel goed geroken, dat hier je knip in no time uitpuilt van de dollars!!
    Intel heeft de laatste chipboot toch wel behoorlijk gemist, door onwil tot samenwerking, kon nu wel eens een duur gevalletje value trap zijn!!
    Philips wordt prachtig voor het voetlicht gebracht in de Telegraaf, het uitermate sociale bedrijf dreigt roemloos ten onder te gaan, dat hebben ze zeker aan de sociale kant van hun bedrijf niet verdient, wel goed dat de Telegraaf hier helder energie zuinig led licht van signify opwerpt, want door onze lieve complot vriendjes worden de grote bedrijven vaak afgeschilderd als sluwe gemene uitbuiters van de massa!!
    Bij mij stond een ander bedrijf, altijd geliefd om zijn goede sociale voorzieningen voor werknemers en hun gezinnen voorop; shelletje, nou Bennetje krijgt voor zijn adviserende rolletje ook een leuk zakcentje mee, maar eerlijk is eerlijk, ook de aandeelhouders, krijgen knaken in de zak, na een meevallend kw3, opnieuw forse eigen aandelen inkoop, ik had liever de helft gezien, 2miljard en nu al 10% meer dividend en dan in kw4 nog eens 15%, want daar heb je als trouwe echte belegger gewoon meer aan, die naam zegt het al; iets op de plank leggen, door de tijd heen werkt het wonder van Einstein giga, dan heb je heel weinig aan die eigen aandeleninkoop, voor de zeer vele fladderaars op de beurs, ja voor de echte beleggers werkt dit zelfs licht in hun nadeel!!
    Toch zorgde de sprong omhoog er voor dat mijn porto weer ATH schrijft en dat is nog niet zo heel stupid voor een ouwe rauwe domme bouwvakker, hoe zullen die porto's van de meeste tech bedrijven in amerika er uit zien, ik vrees het ergste!!
    Een draai om de oren voor die lijmklimaatridders; shelletje verdiende voor het eerst leuk aan groen, zien jullie nu wel dat ze stevig in wind en zonnestroom zitten, die is nogal voordelig voor de kas van deze groeninvesteerders!!
    Kpn is ook weer terug van weg geweest, gesteund door meerdere zuiderburen, was het weekresultaat +3,41%, dat is niet zoveel als shell, die pluste 4,94%, maar toch zeer welkom, na al dat gezak!!
    Besi liet zijn ware aard weer zien, het is een ijzer sterk sociaal bedrijf, maar je moet wel tegen een stootje kunnen, van de week ging de kleinste chipboer het meeste plus 5,83%, zouden ze bij asmi zout zijn vergeten??
    Over jizer gesproken, die grote zware jongen arcelor, liet een lelijke min zien3,95% eraf, aperam haalde net het groen +0,57% en dat kleintje deed het nog groener dan groen +17,05%, toch wordt het zeer noodzakelijk, dat bij de sprong naar groen, de benodigde grondstoffen er zijn en wel uit betrouwbare landen, anders kon de boel wel eens vroegtijdig, muurvast lopen!!
    Post nl heeft heel veel last van die mega dure diesel, vroeger ging het grote postvervoer in prachtige elektrische post treinstellen, nu in die hele dure vieze diesels, die stap had eigenlijk, om meerdere redenen niet moeten gebeuren, de koers kreeg er in ieder geval weer de rilbibber van -3,71%!!
    Als ingtje nu eens de koerswinst, van deze week, als rente uit gaat betalen 2,59%, dan krijgen die arme klantjes, eindelijk ook eens waar ze recht op hebben!!
    Je hebt bij die vuilbakkenboer renewi een heel poosje een blauwtje gelopen, maar van de week zijn ze gelukkig hun kleur eens aan het renewen;groen, en nog overtuigend ook +3,7%!!
    Vanmorgen, eind oktober!!, nog volop tomaten in de kas geplukt voor de soep, dat is nog nooit eerder voorgekomen, we moeten echt ons klimaat gaan helpen natuurlijk, liefst maximaal, dat kan je bijvoorbeeld doen, door van je shell dividend, energie zuinige ledlampen te kopen, van die dochter van dat sociale licht bedrijf in Eindhoven, alle beetjes helpen, als echte klimaatfan, heb ik dat natuurlijk al jaren geleden gedaan, ik hou niet van wouwelen, maar doen, zoals een echte bouwvakker betaamt!!
    Morgen mogen we ons warmen aan de Boodschap van het Hemelse Licht; de HEILAND, op de laatste bladzij van de BIJBEL, zegt HIJ nodigend; IK ben de Blinkende Morgenster, wie dorst heeft neme het water des levens, om niet[ voor niets], dan kan je het toch niet laten staan??!!
    Maandag hoop ik dat het bedrijf, dat zeer veel elektrische laadpalen levert, shell, opnieuw een mooie groene beloning krijgt!!, SJALOOM!!
  4. forum rang 4 boer 29 oktober 2022 21:57
    quote:

    jan de vakman schreef op 29 oktober 2022 12:46:

    Nou, niet voor niets zit Warrettje stevig in het appeltje voor de dorst, zijn super gevoelige munten speurneus heeft het wel goed geroken, dat hier je knip in no time uitpuilt van de dollars!!
    Intel heeft de laatste chipboot toch wel behoorlijk gemist, door onwil tot samenwerking, kon nu wel eens een duur gevalletje value trap zijn!!
    Philips wordt prachtig voor het voetlicht gebracht in de Telegraaf, het uitermate sociale bedrijf dreigt roemloos ten onder te gaan, dat hebben ze zeker aan de sociale kant van hun bedrijf niet verdient, wel goed dat de Telegraaf hier helder energie zuinig led licht van signify opwerpt, want door onze lieve complot vriendjes worden de grote bedrijven vaak afgeschilderd als sluwe gemene uitbuiters van de massa!!
    Bij mij stond een ander bedrijf, altijd geliefd om zijn goede sociale voorzieningen voor werknemers en hun gezinnen voorop; shelletje, nou Bennetje krijgt voor zijn adviserende rolletje ook een leuk zakcentje mee, maar eerlijk is eerlijk, ook de aandeelhouders, krijgen knaken in de zak, na een meevallend kw3, opnieuw forse eigen aandelen inkoop, ik had liever de helft gezien, 2miljard en nu al 10% meer dividend en dan in kw4 nog eens 15%, want daar heb je als trouwe echte belegger gewoon meer aan, die naam zegt het al; iets op de plank leggen, door de tijd heen werkt het wonder van Einstein giga, dan heb je heel weinig aan die eigen aandeleninkoop, voor de zeer vele fladderaars op de beurs, ja voor de echte beleggers werkt dit zelfs licht in hun nadeel!!
    Toch zorgde de sprong omhoog er voor dat mijn porto weer ATH schrijft en dat is nog niet zo heel stupid voor een ouwe rauwe domme bouwvakker, hoe zullen die porto's van de meeste tech bedrijven in amerika er uit zien, ik vrees het ergste!!
    Een draai om de oren voor die lijmklimaatridders; shelletje verdiende voor het eerst leuk aan groen, zien jullie nu wel dat ze stevig in wind en zonnestroom zitten, die is nogal voordelig voor de kas van deze groeninvesteerders!!
    Kpn is ook weer terug van weg geweest, gesteund door meerdere zuiderburen, was het weekresultaat +3,41%, dat is niet zoveel als shell, die pluste 4,94%, maar toch zeer welkom, na al dat gezak!!
    Besi liet zijn ware aard weer zien, het is een ijzer sterk sociaal bedrijf, maar je moet wel tegen een stootje kunnen, van de week ging de kleinste chipboer het meeste plus 5,83%, zouden ze bij asmi zout zijn vergeten??
    Over jizer gesproken, die grote zware jongen arcelor, liet een lelijke min zien3,95% eraf, aperam haalde net het groen +0,57% en dat kleintje deed het nog groener dan groen +17,05%, toch wordt het zeer noodzakelijk, dat bij de sprong naar groen, de benodigde grondstoffen er zijn en wel uit betrouwbare landen, anders kon de boel wel eens vroegtijdig, muurvast lopen!!
    Post nl heeft heel veel last van die mega dure diesel, vroeger ging het grote postvervoer in prachtige elektrische post treinstellen, nu in die hele dure vieze diesels, die stap had eigenlijk, om meerdere redenen niet moeten gebeuren, de koers kreeg er in ieder geval weer de rilbibber van -3,71%!!
    Als ingtje nu eens de koerswinst, van deze week, als rente uit gaat betalen 2,59%, dan krijgen die arme klantjes, eindelijk ook eens waar ze recht op hebben!!
    Je hebt bij die vuilbakkenboer renewi een heel poosje een blauwtje gelopen, maar van de week zijn ze gelukkig hun kleur eens aan het renewen;groen, en nog overtuigend ook +3,7%!!
    Vanmorgen, eind oktober!!, nog volop tomaten in de kas geplukt voor de soep, dat is nog nooit eerder voorgekomen, we moeten echt ons klimaat gaan helpen natuurlijk, liefst maximaal, dat kan je bijvoorbeeld doen, door van je shell dividend, energie zuinige ledlampen te kopen, van die dochter van dat sociale licht bedrijf in Eindhoven, alle beetjes helpen, als echte klimaatfan, heb ik dat natuurlijk al jaren geleden gedaan, ik hou niet van wouwelen, maar doen, zoals een echte bouwvakker betaamt!!
    Morgen mogen we ons warmen aan de Boodschap van het Hemelse Licht; de HEILAND, op de laatste bladzij van de BIJBEL, zegt HIJ nodigend; IK ben de Blinkende Morgenster, wie dorst heeft neme het water des levens, om niet[ voor niets], dan kan je het toch niet laten staan??!!
    Maandag hoop ik dat het bedrijf, dat zeer veel elektrische laadpalen levert, shell, opnieuw een mooie groene beloning krijgt!!, SJALOOM!!
    Zoals het er nu uit ziet wel gaan we maandag flink hoger van start ik heb cistern ASMI gekocht goes he?
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links