Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Chevron overtreft verwachtingen

Chevron overtreft verwachtingen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Chevron heeft het afgelopen kwartaal beter dan verwacht gepresteerd. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de oliereus.

"We hebben opnieuw een kwartaal van sterke financiële prestaties afgeleverd met een rendement op het aangewende kapitaal van 25 procent", zei CEO Mike Wirth. "Tegelijkertijd verhogen we de investeringen en vergroten we de productie, waarbij de productie in het Permian olieveld opnieuw een kwartaalrecord neerzette”, voege hij toe.

Chevron boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 11,2 miljard dollar, ofwel 5,78 dollar per aandeel, in vergelijking met 6,1 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Zowel Upstream als Downstream presteerde flink beter dan vorig jaar.

De aangepaste winst kwam uit op 5,56 dollar per aandeel, waarmee het concern de verwachtingen van vooraf door FactSet geraadpleegde analisten ruim overtrof. Deze analisten rekenden gemiddeld op 4,89 dollar per aandeel.

De omzet steeg met 49,1 procent tot 66,6 miljard dollar, wat ruim boven de FactSet-consensus van 57,4 miljard dollar was.

De productie kwam het afgelopen kwartaal uit op 3,03 miljoen vaten olie-equivalent per dag, waarbij de internationale productie op jaarbasis met 3 procent daalde, maar de Amerikaanse productie met 4 procent toenam.

De operationele kasstroom van Chevron bedroeg 15,3 miljard dollar, terwijl de vrije kasstroom uitkwam op 12,3 miljard dollar.

Na negen maanden ligt de winst van Chevron op 29,1 miljard dollar, bijna drie keer zo hoog als in dezelfde periode in 2021.

Het aandeel Chevron noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 1,0 procent hoger.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 02 feb Chevron presteert beter dan verwacht 1
  2. 27 okt Winst Chevron schiet tekort 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Chevron Corp 100% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Chevron Corp

163,090 20:54
+0,240 +0,15%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links