Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Combinatie helpt zowel Aegon als ASR'

'Combinatie helpt zowel Aegon als ASR'
Beeld: ASR Nederland

(ABM FN-Dow Jones) De verkoop van de Nederlandse activiteiten van Aegon aan ASR is op korte termijn vooral aantrekkelijk voor de aandeelhouders van Aegon, maar op de middellange termijn zal ASR spekkoper zijn. Dat is de voorlopige conclusie van Berenberg na de verrassende aankondiging donderdag.

Aandeelhouders van Aegon krijgen contanten in de vorm van een aandeleninkoop van 1,5 miljard euro, een schuldverlaging van 700 miljoen euro en een verhoging van het beoogde dividend voor 2023 van 0,25 naar 0,30 euro per aandeel.

ASR wordt door de overname marktleider in Nederlandse levensverzekeringen en pensioenen, en kan met de pensioenhervorming in Nederland volgens Berenberg sterke groei verwachten. Omdat ASR geheel Nederlands blijft, zal de verzekeraar waarschijnlijk de concurrenten voor blijven met lagere kosten en sterkere groei, denken de analisten.

De waardering van de Nederlandse activiteiten lijkt laag, met een koerswinstverhouding van 8,1 na synergievoordelen en een dividendrendement van 4,9 procent.

Maar daarbij geldt dat de kern van de levensverzekeringenbedrijf van Aegon bestaat uit een gesloten boek met pensioenen dat op den duur zal krimpen. Vergeleken met de marktwaardering van de activiteiten van ASR, NN Group en Aegon biedt de deal een premie van circa 25 procent, volgens Berenberg.

Het aandeel Aegon stond donderdag bijna 6 procent hoger op 4,63 euro na de overname, na een nog iets positievere openingskoers. ASR Nederland zag de openingswinst in enkele uren handel verdampen en noteert inmiddels nog maar 1,4 procent hoger op 43,08 euro, na een piek op 46,08 euro in de eerste minuten van de handelsdag.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 83% zegt kopen 18 stemmen
ASR Nederland 56% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. DubbeltjeblijftDubbeltje 27 oktober 2022 15:55
  Het is een wanhopige poging om waarde te creeren door het kopen of verkopen van een substantieel bedrijfsonderdeel. Echte waarde wordt gecreeerd door creativiteit en innovatie. Nu wordt er alleen geprofiteerd van het wegsnijden van dubbelfuncties en mogelijke buffervereisten. Ik zie niet in wat ASR met het AEGON gedeelte aan verdere meerwaarde kan maken tov wat AEGON zelf niet zou kunnen. Waarom zou ASR+AEGON als entiteit substantieel meer waard zijn dan de entiteiten afzonderlijk.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Aegon 12:42
  4,916
  0,00% 0,000
 2. 42,280
  -0,17% -0,070

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links