Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Shell beloont aandeelhouder'

'Shell beloont aandeelhouder'
Beeld: Shell International Limited

(ABM FN-Dow Jones) Shell heeft in het derde kwartaal de recordwinst uit het tweede kwartaal niet weten te evenaren, maar dat was ook niet verwacht. Dit schrijft analist Michael Hewson van CMC Markets donderdag.

De meeste winst dankt Shell aan Upstream en Intergrated Gas, hoewel die laatste tak wel ondermaats presteerde volgens Hewson.

Een tegenvaller noemde Hewson dat de nettoschuld in het derde kwartaal steeg, ten opzichte van het tweede. Maar met 48,3 miljard dollar ligt de schuld nog altijd veel lager dan de 75 miljard dollar voor de coronacrisis.

Shell kondigde een nieuw aandeleninkoopprogramma aan van 4 miljard dollar. Dat is wel minder dan het juist afgeronde inkoopprogramma van 6 miljard dollar. Maar het dividend stijgt ook met 15 procent, aldus Hewson.

"Shell heeft, net als alle grote oliemaatschappijen, dit jaar een grote stijging van zowel de inkomsten als winst gezien, en dit wordt weerspiegeld in de aandelenkoers die vandaag hoger is, na een nieuwe aandeleninkoop", concludeerde Hewson.

Het aandeel Shell wint 2,9 procent.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC 88% zegt kopen 33 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SHELL PLC

27,095 27 jan
+0,405 +1,52%
Premium

Preview resultaten Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links