Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING: obligatiemarkt verrast bij Flow Traders

ING: obligatiemarkt verrast bij Flow Traders
Beeld: Flow Traders

(ABM FN-Dow Jones) Flow Traders heeft de verwachtingen ruim overtroffen in het derde kwartaal, dankzij een sterke marge in Europa, waar bovendien ook marktaandeel werd gewonnen. Dat stelde ING donderdag in een reactie op de cijfers.

De netto handelsinkomsten van 112 miljoen euro waren 40 procent hoger dan de consensusverwachting.

De grotere activiteit in de obligatiemarkt was de voornaamste reden voor deze meevaller. Deze markt was in het voorgaande anderhalf jaar op sterven na dood, maar nu de centrale banken de rente razendsnel zijn gaan verhogen, is er opeens weer veel leven in de brouwerij. Die opleving zal in de toekomst niet op dit niveau standhouden, waarschuwde analist Reg Watson van ING.

De marge, of revenue capture, in Europa was 4,9 basispunten, fors hoger dan de 2,6 basispunten die analisten hadden voorzien.

In Amerika was de marge veel lager, met 0,7 basispunten, waar analisten op 0,8 rekenden, en waren de inkomsten licht lager dan verwacht. De marge in Azië was 5,0 basispunten, maar hier was het inkomen met 10 miljoen euro fors lager dan de verwachting van 15 miljoen euro.

De kosten stegen mede door hogere bonussen voor medewerkers, in verband met het sterke resultaat. Desondanks was het EBITA-resultaat met 48 miljoen euro ruim hoger dan de verwachting van 26 miljoen euro.  

ING heeft een Houden advies met een koersdoel van 17,92 euro. Het aandeel Flow Traders stond donderdag 12,7 procent hoger op 23,38 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Flow Traders 89% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Felix07 27 oktober 2022 12:11
    Hoe kan het dat al die analisten hier zo verbaasd over zijn terwijl de MOVE-index (VIX van de obligatiemarkt) al tijden op enorme niveaus noteert?

    De enorme chaos in de UK was eind september / begin oktober en viel daarmee deels in q3, maar zal ook nog een plusje zijn in q4. Dit zit daarom nog niet helemaal in de cijfers.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Flow Traders

23,540 27 jan
+0,120 +0,51%
Premium

Diversificatie Flow Traders werpt vruchten af

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links