Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: relatief sterk kwartaal voorzien bij Flow Traders

Beursblik: relatief sterk kwartaal voorzien bij Flow Traders
Beeld: Flow Traders

(ABM FN-Dow Jones) Flow Traders zal donderdag voorbeurs de kwartaalcijfers publiceren, en die zullen naar verwachting beduidend sterker zijn dan een jaar eerder, maar wel minder dan in het tweede kwartaal. Dat blijkt uit een consensusverwachting die is ingezien door ABM Financial News.

Al met al is het derde kwartaal wat sterker geweest voor de beurshandel dan het slome derde kwartaal van vorig jaar, stelde ING in aanloop naar de cijfers.

De analistenconsensus voorspelt een handelsomzet van 80 miljoen euro, tegen 84 miljoen euro in het voorgaande kwartaal en 67 miljoen euro een jaar eerder in het derde kwartaal. In de Verenigde Staten worden lagere inkomsten verwacht dan in het tweede kwartaal, maar juist fors meer dan een jaar eerder. De regio's Europa en Azië zullen ongeveer gelijk aan het tweede kwartaal uitkomen qua inkomsten.

De marge, of de zogeheten revenue capture, wordt gemiddeld ingeschat op 1,9 basispunt, gelijk aan het voorgaande kwartaal en ook gelijk aan het derde kwartaal van vorig jaar. Alleen in Azië kan de marge wat teruglopen. Deze marge, die mede afhangt van de onrust op de markten, is  vaak de factor die een kwartaal kan maken of breken, zei analist Michael Roeg van Degroof Petercam.

Het genormaliseerde EBITDA-resultaat dat als basis dient voor de nettowinst, wordt ingeschat op 29 miljoen euro, wat hoger is dan de 25 miljoen euro een jaar eerder. Er is geen consensusverwachting voor de nettowinst, die een jaar eerder 16 miljoen euro bedroeg.

De analisten rekenen op een handelsvolume van 414 miljard euro, fors hoger dan de 363 miljard euro een jaar eerder maar lager dan de 449 miljard euro in het tweede kwartaal.

Flow Traders zag in september chief risk officer Britta Achmann vertrekken, een dag nadat het bedrijf een nieuwe managementlaag onder het bestuur creëerde.

Flow Traders kondigde onlangs ook de oprichting van een houdstermaatschappij op Bermuda aan. Dit zou de strategische groeimogelijkheden aanzienlijk vergroten, verwacht de flitshandelaar.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Flow Traders 86% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Flow Traders

23,540 27 jan
+0,120 +0,51%
Premium

Diversificatie Flow Traders werpt vruchten af

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links