Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Degroof verlaagt koersdoel ASMI

Beursblik: Degroof verlaagt koersdoel ASMI
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft het koersdoel voor ASM International verlaagd van 385,00 naar 345,00 euro, maar herhaalde wel het koopadvies voor de halfgeleiderspecialist. Dit bleek woensdag uit een rapport van analist Michael Roeg.

In het derde kwartaal vielen de omzet, brutowinst en EBIT 3 tot 5 procent hoger uit dan verwacht. Maar de nettowinst werd geraakt door een afschrijving op ASM PT, aldus Roeg.

De voor het vierde kwartaal afgegeven outlook was conform verwachting, meent de analist, "ondanks de Amerikaanse restricties".

De orderinstroom van 675 miljoen euro was sterk, maar wel iets minder dan verwacht, oordeelde Roeg. Maar als de Amerikaanse restricties voor export naar China er niet waren geweest, dan was er sprake van een meevaller.

"We blijven optimistisch over de vooruitzichten voor 2023, dankzij de sterke orderportefeuille, en ondanks dat de uitgaven in de markt voor Wafer Fab Equipment vermoedelijk zullen dalen."

Wel verlaagde Roeg zijn taxaties, en in combinatie met een iets hogere rente, "verlagen we ons koersdoel naar 345 euro".

Het aandeel ASMI daalt woensdag 6,6 procent naar 259,85 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 79% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ASM International

397,750 17:35
-4,850 -1,20%
Premium

Ook ASMI is niet immuun voor een naderende recessie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links