Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Update: ABN AMRO bereikt cao-akkoord

Update: ABN AMRO bereikt cao-akkoord
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO komt met een nieuwe cao voor de circa 18.000 werknemers in Nederland. Dit maakte de bank dinsdagmiddag bekend.

Een grote meerderheid van de leden in de vakbonden Our NEXT Move, CNV en De Unie heeft akkoord gegeven voor de nieuwe cao. Vakbond FNV stemde tegen het cao-voorstel.

Vakbond FNV noemt in een reactie de cao "graatmager". "Met een loonstijging van gemiddeld 3,25 procent over twee jaar boeten medewerkers nog altijd fors in op hun koopkracht", aldus de vakbond. FNV wijst op het recente inflatiecijfer van 14 procent en wijst erop dat een derde van de medewerkers modaal verdient of minder. De FNV pleit voor automatische prijscompensatie en zegt acties te overwegen nu twee op drie FNV-leden tegen de cao stemden.
 
De nieuwe cao zal met terugwerkende kracht, vanaf 1 juli dit jaar, worden ingevoerd en zal 24 maanden lang onveranderd blijven.

Er werd onder meer afgesproken dat werknemers per 1 oktober dit jaar een loonsverhoging van 4 procent krijgen en een verhoging van 2,5 procent kunnen verwachten op 1 juli 2023. Elke fulltimewerknemer ontvangt bovendien een eenmalige bonus van 2.000 euro.  

Update: om reactie FNV toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 100% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ABN AMRO BANK N.V.

15,025 27 jan
-0,175 -1,15%
Premium

Raakt afkoelende huizenmarkt de resultaten van ABN Amro?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links