Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Besi

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Besi
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft maandag het koersdoel voor BE Semiconductor Industries verlaagd van 80,00 naar 72,00 euro, maar handhaaft het koopadvies op het aandeel. 

Besi was volgens UBS één van de eerste slachtoffers in het eerste kwartaal van dit jaar, als gevolg van de korte doorlooptijden bij het bedrijf uit Duiven.

De Zwitserse bank waarschuwt dat de tegenwind in 2023 vermoedelijk doorzet. Reden om de winstverwachting voor volgend jaar met 17 procent te verlagen.

Analisten van UBS blijven desondanks optimistisch over Besi , vooral vanwege het succes van hybrid bonding. Daarbij schat UBS in dat de Chinese restricties die de VS aankondigden niet meer dan 5 procent van de groepsomzet van Besi bedreigen. 

Verder voorziet UBS een opleving in het smartphonesegment. In 2022 is hier een krimp van 9 procent, maar voor 2023 voorziet de bank een groei van een paar procent.

"Op de lange termijn denken we dat Besi goed gepositioneerd is om een brutomarge van meer dan 60 procent te realiseren, dankzij het succes van hybrid bonding", aldus analist Francois-Xavier Bouvignies.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BESI 75% zegt kopen 20 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

BE Semiconductor Industries

68,700 07 feb
+0,380 +0,56%
Premium

Besi oogt duur

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links