Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Meer omzet voor Nedap in derde kwartaal

Meer omzet voor Nedap in derde kwartaal
Beeld: ABMfn

(ABM FN-Dow Jones) Nedap heeft in het derde kwartaal van het jaar meer omzet geboekt, hoewel de omzetstijging wel iets afnam. Dat meldde de apparatenproducent uit Groenlo donderdag voorbeurs in een kwartaalupdate.

De omzet steeg afgelopen kwartaal met 7 procent op jaarbasis. Alle onderdelen van de bedrijf, op Security Management na, wisten groei te realiseren.

In de eerste drie kwartalen bedroeg de omzetgroei 10 procent. De terugkerende omzet steeg met 21 procent en maakt inmiddels 31 procent van de groepsomzet uit.

Er was afgelopen kwartaal ook nog altijd sprake van tekorten aan onderdelen. En aanhoudende investeringen in groei in combinatie met hogere inkoopprijzen hebben een dempend effect op de operationele marge, waarschuwde het bedrijf.

Outlook

Nedap herhaalde donderdag de verwachting van een omzetgroei in 2022 met de melding dat de genoemde tekorten aanhouden en die druk op de omzet- en margeontwikkeling zetten. 

Nedap verwacht daarbij dat de omzet in de tweede helft van 2022 hoger zal zijn dan in het "relatief sterke tweede halfjaar" van 2021.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Nedap N.V. 83% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Nedap N.V.

56,600 16:43
+0,200 +0,35%
Premium

Mooie inhaalslag bij Nedap

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links