Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: orders en brutotransactiewaarde Just Eat conform verwachting

Beursblik: orders en brutotransactiewaarde Just Eat conform verwachting
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Just Eat Takeaway heeft in het derde kwartaal geen verrassingen laten zien, terwijl ook de positieve aangepaste EBITDA geen echte verrassing was. Dit stelde analist Giles Thorne van zakenbank Jefferies woensdag.

De orders en brutotransactiewaarde waren volgens Thornes in lijn met de consensusverwachtingen. De analist zag de orderkrimp stabiliseren in het derde kwartaal, terwijl de brutotransactiewaarde wat aantrok, mede dankzij gunstige wisselkoerseffecten.

"De markt zal het nieuws verwelkomen dat Just Eat Takeaway een positieve aangepaste EBITDA boekte in het afgelopen kwartaal", aldus de analist.

Het belangrijkste nieuws rond de maaltijdbezorger was echter al geweest, toen Just Eat Takeaway in september met een tussentijdse update kwam, met daarin de verwachting van een winstgevend resultaat in de tweede helft van dit jaar.

De outlook 2022 werd woensdag herhaald door Just Eat.

De focus zal volgens Thorne nu liggen op de huidige handelsontwikkelingen en de impact daarvan op de groei van de brutotransactiewaarde in 2023. Ook is de analist benieuwd hoeveel de maaltijdbezorger investeert in de groei ten opzichte van concurrenten in de huidige zwakke consumentenmarkt.

Jefferies heeft een koopadvies op Just Eat Takeaway met een koersdoel van 42,50 euro. Het aandeel sloot dinsdag 7,0 procent hoger op 15,35 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 86% zegt kopen 21 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

JUST EAT TAKEAWAY

23,020 27 jan
-0,130 -0,56%
Premium

Just Eat Takeaway levert

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links