Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Credit Suisse verlaagt koersdoelen ASML en ASMI

Credit Suisse verlaagt koersdoelen ASML en ASMI
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft in aanloop naar de kwartaalcijfers de koersdoelen voor ASML en ASMI verlaagd, maar handhaafde wel het Outperform advies voor beide aandelen.

Voor ASML ging het koersdoel van 920 naar 730 euro en voor ASMI van 490 naar 414 euro.

De outlook die de twee Nederlandse halfgeleiderspecialisten voor het vierde kwartaal zullen afgegeven, kunnen wel eens een teleurstelling worden, denkt Credit Suisse. De taxatie van de Zwitserse bank voor de omzet en de EBIT in het vierde kwartaal van ASML ligt 15 tot 20 procent onder de analistenconsensus, merkte Credit Suisse op.

Halfgeleideraandelen hebben volgens Credit Suisse echter de neiging toekomstige consensusverlagingen al vooraf in te prijzen. "Een scherpe terugval is al ingeprijsd", aldus de bank. En historisch gezien noteren de aandelen op stevige kortingen. Dat biedt potentie, menen de analisten, die daarom hun koopadviezen handhaven. De bodem wordt verwacht in de laatste maanden van dit jaar, of begin volgend jaar.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 62% zegt kopen 32 stemmen
ASML 64% zegt kopen 39 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Henkk 17 oktober 2022 12:39
    Just Eat is nu waarschijnlijk dat het richting 11 euro gaat, analisten waarschuwen nu voor zeer groter winst daling dan verwacht bij misten bedrijven, en Just Eat is nu overgewaardeerd, beginnend beleger wordt aangeraden NIET INSTAPPEN, ASML en ASMI ook duidelijk nu nog overgewaardeerd. !!??
  2. forum rang 4 StoplossBurner 17 oktober 2022 12:56
    quote:

    Orchidee schreef op 17 oktober 2022 12:27:

    De bodem moet dus nog komen, maar toch is er een koopadvies. Oftewel, de belegger mag nog even meebloeden.
    Gaan de marktrentes afvlakken of zelfs al dalen, dan hebben we de bodem al gezien. Mijn nergens op gebaseerde gevoel is dat we nog 1 keer een tegenvaller krijgen met de inflatie die nog niet ingeprijsd is; het naijleffect is te groot, en dat dus de bodem pas begin 2023 gaan zien. Daarna zal de recessie het winnen van de inflatie verhogende factoren, wat voor chippers anno 2023 minder gevolgen gaat hebben voor de omzet/winst gezien de doorstijgende vraag die hooguit tijdelijk minder snel stijgt.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links