Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Meer rode cijfers verwacht bij TomTom'

'Meer rode cijfers verwacht bij TomTom'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) TomTom is in het derde kwartaal vermoedelijk opnieuw in de rode cijfers gedoken, maar minder diep dan vorig kwartaal. Dat is de verwachting van analisten volgens de bedrijfsconsensus van de navigatiespecialist.

Ze rekenen op een kwartaalomzet van 126 miljoen euro. Daaraan zou het onderdeel Location Technology 101 miljoen euro bijdragen. De consumententak was afgelopen kwartaal vermoedelijk goed voor 26 miljoen euro omzet.

De analisten voorzien een negatief bedrijfsresultaat (EBIT) van 22 miljoen euro. Netto leed TomTom naar verwachting 20 miljoen euro verlies.

In het tweede kwartaal van 2022 boekte TomTom een omzet van 132,6 miljoen euro, een negatieve EBIT van 55,5 miljoen euro en een verlies onder de streep van 55,0 miljoen euro.

In het derde kwartaal van 2021 behaalde TomTom een omzet van 127,5 miljoen euro, met een negatieve EBIT van 22,5 miljoen euro en een nettoverlies van 20,8 miljoen euro.

Met een verwachte negatieve vrije kasstroom van 10 miljoen euro zou TomTom per eind september 2022 nog 314 miljoen euro in kas hebben.

Verwachtingen

Voor heel dit jaar rekent TomTom op een omzet van 470 tot 510 miljoen euro, wat in 2023 zou moeten stijgen naar 500 tot 550 miljoen euro. Daar moet Location Technology dit jaar 380 tot 420 miljoen euro aan bijdragen en volgend jaar 425 tot 475 miljoen euro.

Analisten rekenen gemiddeld op 501 miljoen euro omzet dit jaar en 521 miljoen euro volgend jaar. Een verwacht nettoverlies van 115 miljoen euro dit jaar zal volgens hen volgend jaar teruglopen tot 39 miljoen euro.

Voor dit jaar rekent TomTom op een negatieve vrije kasstroom van circa 5 procent van de omzet, gevolgd door een positieve marge van minimaal 5 procent volgend jaar.  Analisten zijn minder optimistisch over de kasstroom voor dit jaar. Ze gaan uit van een negatieve kasstroom van 39 miljoen euro, wat neerkomt op een marge van 8 procent negatief, gevolgd door een positieve marge van 4 procent in 2023.

TomTom opent vrijdag voorbeurs de boeken. Op 2 november organiseert het bedrijf een beleggersdag.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TomTom 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

TomTom

7,385 17:35
+0,125 +1,72%
Premium

TomTom ligt op koers voor 2025

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links