Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse producentenprijzen toch weer omhoog

Amerikaanse producentenprijzen toch weer omhoog
Beeld: The Home Depot

(ABM FN-Dow Jones) De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in september gestegen, en ook meer dan verwacht. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid woensdag.

De producentenprijzen stegen op maandbasis met 0,4 procent, na een afname van 0,2 procent in augustus. Eerder werd voor augustus nog een daling van 0,1 procent gemeld.

Er was door economen voor september gerekend op een stijging met 0,2 procent.

Zonder de volatiele prijzen van handel, voeding en energie stegen de producentenprijzen in de VS in september ook met 0,4 procent. Hier rekende de markt op 0,3 procent. In augustus stegen de kernprijzen met 0,2 procent tegen een eerdere melding van 0,4 procent.

Op jaarbasis stegen de producentenprijzen in september met 8,5 procent en de kernprijzen met 5,6 procent. In augustus was dit respectievelijk 8,7 en 5,6 procent.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links