Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: banenrapport ondersteunt renteverhogingen Fed

Beursblik: banenrapport ondersteunt renteverhogingen Fed

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse banen- en loongroei in september ondersteunt het rentebeleid van de Federal Reserve. Dit zei marktanalist Philip Marey van Rabobank vrijdag tegen ABM Financial News.

"Dat is de belangrijkste conclusie van het rapport over september", aldus de analist.

Er kwamen in september 263.000 banen bij, licht minder dan de 275.000 banen waarop de markt had gerekend. De werkloosheid  bedroeg 3,5 procent, terwijl het gemiddeld uurloon met 0,10 dollar steeg. Een maand eerder was dit ook 0,10 dollar.

"Met een gedaalde werkloosheid naar 3,5 procent blijft de arbeidsmarkt krap, omdat het arbeidsaanbod met 57.000 afnam en de participatiegraad naar 62,3 procent daalde", aldus Marey. "Dit rapport zal bij de Fed geen terughoudendheid bewerkstelligen voor het rentebesluit begin november", denkt de analist.

De euro noteerde vrijdagmiddag kort na de publicatie van het banenrapport op 0,9737 dollar, een daling met 0,4 procent.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. treasury t 7 oktober 2022 16:01
    Goede berichten voor RTLZ. hogere rentes...Het onbegrip blijft stuitend. 10 jaar 10 %? inflatie lijkt me niet gezond. De 70 jaren waren een voorbeeld hoe het niet moest. (financiering Vietnam oorlog)We hebben er meer dan een decennia voor nodig gehad om te herstellen van de missers van die tijd,
    Geen werk ,deeltijd bestond bijna niet.(Deeltijd =lage/geen economische groei en personeelstekorten). VUT/jeugdwerkloosheid/geen woningen, etc., het was was een mega drama .. Nu is de situatie ernstiger , echter de business propaganda zenders als CNBC/Bloomberg en ook RTLZ proberen met allerlei fundmanagers/brokers , beleggers en de Fed op een 'dwaalspoor' te zetten...De FED is wijzer..
    Beter een EM crisis dan een OECD uitverkoop.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links