Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dienstensector VS groeit iets trager - ISM

Dienstensector VS groeit iets trager - ISM
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De groei in de Amerikaanse dienstensector is in september licht vertraagd. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Institute for Supply Management.

De inkoopmanagersindex daalde van 56,9 in augustus naar 56,7 in september. Economen hadden gerekend op een index van 56,0.

ISM publiceerde eerder deze week al cijfers voor de industrie. Deze inkoopmanagersindex daalde van 52,8 tot 50,9 in september.  

Eerder vanmiddag lieten cijfers van S&P Global juist zien dat de Amerikaanse dienstensector nog fractioneel kromp, maar deze inkoopmanagersindex toonde wel een flinke stijging, van 43,7 naar 49,3.

Een indexcijfer van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een indexcijfer van minder dan 50 wijst op krimp.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links