Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Grote overname Arcadis'

'Grote overname Arcadis'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft met DPS Group een grote overname gedaan. Dit oordeelde analist Luuk van Beek van Degroof Petercam woensdag.

DPS zal de marktpositie van Arcadis in twee snelgroeiende marktsegmenten verder versterken, zo denkt de analist. De winstgevendheid van DPS ligt wel significant lager dan bij Arcadis, maar dat gat zal kleiner worden zodra de beoogde synergievoordelen worden gerealiseerd, aldus Van Beek. De relatief lage multiple die Arcadis betaalt, weerspiegelt volgens hem ook dat verschil in winstgevendheid.

Na de recent aangekondigde overname van IBI, is dit opnieuw een omvangrijke overname voor Arcadis, zo oordeelde de analist. "Het is duidelijk een breuk met het verleden voor Arcadis, dat sinds 2014 vooral op autonome basis wilde groeien en alleen kleine overnames deed", aldus Van Beek. "Gezien de relatief hoge schulden na de twee transacties, verwachten we dat Arcadis nu even een pas op de plaats zal maken. Dat zal tijd geven om de nieuwe aanwinsten netjes te integreren. Het feit dat beide bedrijven elkaar goed aanvullen, zal dit proces versnellen."

Van Beek denkt dat DPS de EBITDA van Arcadis in 2023 met circa 8 procent verhoogt. "En meer in de jaren daarna, dankzij de stijgende synergievoordelen."

Degroof Petercam handhaafde het Houden advies op Arcadis met een koersdoel van 49,00 euro. Het aandeel Arcadis sloot dinsdag op 35,36 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 apr Arcadis aan de slag voor Brits waterbedrijf
  2. 04 apr Koersdoel gehaald: is Arcadis nog koopwaardig na +60%?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Arcadis 100% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Arcadis

59,600 17:35
+0,550 +0,93%
Premium

Koersdoel gehaald: is Arcadis nog koopwaardig na +60%?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links