Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs fors hoger in aanloop productieverlaging OPEC

Olieprijs fors hoger in aanloop productieverlaging OPEC
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag fors hoger gesloten, net als maandag, op de hoop op een grote productieverlaging door oliekartel OPEC.

Een november-future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 3,5 procent  hoger op 86,52 dollar per vat op de New York Mercantile Exchange. Dat was het hoogste slot sinds midden september.

Handelaren en analisten wijzen op de OPEC-vergadering woensdag, waar naar verwachting een akkoord zal worden bereikt over een productieverlaging. Volgens sommige berichten wordt het doel met 2 miljoen vaten per dag verlaagd, waar eerdere berichten nog uitging van 1 miljoen vaten per dag. 

Ook neemt de hoop toe dat de Fed zijn agressieve inzet om de rente sterk te verhogen zal terugschroeven. Dit leidt tot lagere rentes op de obligatiemarkt.

Voor oliebeleggers worden de wekelijkse voorraadcijfers van API dinsdag het volgende richtpunt. Woensdagmiddag volgt het officiele EIA-rapport.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 4 oktober 2022 23:07
    2miljoen vaten productie verlaging lijkt mij wel heel erg veel, het zal wel om 1 miljoen gaan, die zullen de prijs best wel boven het minimum van 80$ per vat houden, opleven van de economie zal de prijs ook weer stuwen, al denk ik dat die opleving, voorlopig alleen op de beurs is!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links