Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Video: Amerikaanse aandelen prijzen al behoorlijk wat slecht nieuws in

Video: Amerikaanse aandelen prijzen al behoorlijk wat slecht nieuws in
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve verkrapt het monetaire beleid agressief en probeert zo de economie af te remmen en de inflatie te matigen. Hierdoor zijn de recessierisico's toegenomen, maar de Amerikaanse beurzen hebben al veel slecht nieuws ingeprijsd. Dit zegt beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management voor de camera tegen ABM Financial News.

"Hoewel de economische situatie verder kan verslechteren, hebben de aandelenmarkten de neiging om vooruit te lopen op de reële economie. Met uitzondering van de wereldwijde financiële crisis, het uiteenspatten van de internetzeepbel en de diepe recessie in het midden van de jaren '70, leiden 'normale' bearmarkten in een recessieklimaat doorgaans tot een daling van Amerikaanse aandelen met 20 tot 35 procent", aldus Juvyns. 

Aangezien de S&P 500 nu ongeveer 23 procent is gedaald, lijkt het erop dat een gematigde recessie al grotendeels is ingeprijsd. "De risico-beloningsverhouding voor aandelen begint daardoor te verbeteren."

Klik hier voor: Amerikaanse aandelen prijzen al behoorlijk wat slecht nieuws in

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 100% zegt kopen 2 stemmen
BEL 20 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. Wilmetpensioen 3 oktober 2022 18:55
  De waarheid zal wel in het midden liggen. Amerikaanse bedrijven hebben een kostenvoordeel tav energie.
  En er wordt verdiend met energie. De tijd van gratis geld lijkt voorbij en dat zal ook zijn weerslag hebben. Ik hou de Buffett indicator aan en die voorspelt toch een verdere daling. Denk nog zo’n 10% structureel lager, mogelijk voorafgegaan door een korte flinke dip. Denk er wel aan beste mensen, ik wil met pensioen dus dan moet je wel heel goed nadenken.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 17:45
  724,10
  +0,89% +6,36
 2. BEL 20 17:45
  3.684,98
  +0,71% +25,85

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links