Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Renewi ziet resultaat aantrekken

Renewi ziet resultaat aantrekken
Beeld: Renewi

(ABM FN-Dow Jones) Renewi heeft in de eerste helft van het huidige boekjaar de EBIT zien aantrekken, terwijl de omzet een pas op de plaats maakte ten opzichte van een jaar eerder. Dit maakt de afval- en recyclingspecialist maandag voorbeurs bekend in een tussentijds handelsbericht over het afgelopen halfjaar, dat eindigde op 30 september.

Renewi zei naar eigen zeggen goed te hebben gepresteerd in de eerste jaarhelft, waarbij de EBIT steeg en de omzet dus gelijk bleef. De recycleprijzen bleven boven het historisch gemiddelde, maar de prijzen voor papier, plastic en metalen liepen conform verwachting terug in het tweede kwartaal.

Ook zag Renewi lagere volumes in diverse segmenten in de Commercial-divisies en deze trend zal zich doorzetten in de tweede jaarhelft. De volumes in andere divisies bleven volgens het bedrijf stabiel.

Renewi zegt op de kosten te blijven letten, nu de inflatie met dubbele cijfers stijgt in de belangrijkste landen waarin het actief is.

De overname van Paro werd op 1 augustus afgerond en Renewi is bezig om het bedrijf te integreren.

Het bedrijf gaat uit van een nettoschuld van 390 miljoen euro per september. In maart van dit jaar was dit nog 303 miljoen euro. De overname van Paro ter waarde van 67 miljoen droeg flink bij aan een stijging van de schuld, naast investeringen om de pijplijn te blijven innoveren. De schuldratio zal onder de 1,8 blijven ten opzichte van de EBITDA.

Verder handhaafde Renewi de outlook voor heel dit jaar en zei vertrouwen te houden in de doelstellingen voor de middellange en lange termijn.

Op 10 november komt het bedrijf met de volledige resultaten over het afgelopen halfjaar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 02 apr Renewi opent nieuwe sorteerfaciliteit in Acht 1
  2. 21 mrt Renewi nog paar maanden voor verkoop Britse activiteiten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RENEWI 94% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links