Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Credit Suisse ziet snelle groei Heineken in Vietnam

Beursblik: Credit Suisse ziet snelle groei Heineken in Vietnam
Beeld: Heineken

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse denkt dat de volumes van Heineken in Azië in het derde kwartaal positief kunnen verrassen, na voorlopige productiedata uit Vietnam.

De Vietnamese bierproductie was in september 29 procent hoger dan drie jaar eerder en in het hele derde kwartaal 25 procent, tegen 20 procent in het tweede kwartaal en nul in het eerste. Het scherpe productieherstel is te danken aan het loslaten van de coronamaatregelen sinds medio januari, aldus Credit Suisse.

Voor Heineken Azie denken de analisten dat een volumegroei van 34 procent haalbaar is in het derde kwartaal, vergeleken met drie jaar eerder, wat meer is dan de 24 procent in de eerste jaarhelft. 

Vergeleken met een jaar eerder kan de autonome volumegroei in Azië uitkomen op 86 procent, tegen een consensusverwachting van 66 procent. "Maar dit kan nog wel eens te voorzichtig blijken", aldus de bank.

Het marktaandeel in Vietnam van marktleider Heineken is sinds 2019 gestegen van circa 36 tot rond 40 procent. Dit komt volgens de analisten vooral door het nieuwe mainstream merk Bia Viet. Ook Carlsberg doet het goed in deze markt, terwijl Sabeco en Habeco fors marktaandeel inleverden.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Heineken

89,200 25 nov
+0,180 +0,20%
Premium

Biedt de koersafstraffing van Heineken kansen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links